Huiskamer niet warm te krijgen

Sneeuwman

 • #1
Sinds een tijdje loop ik tegen het probleem aan dat de huiskamer maar niet warmer wil worden dan 19 graden. Het valt me op dat de vloerverwarming ook niet echt warm meer wordt.
Er zit een Thermo-Briljant systeem in wat al in het huis zat toen we het vorig jaar betrokken.
De aanvoerleiding is warm, de thermo-schakelaar schakelt de pomp in vanaf 35 graden. Maar het blauwe verdeelblok blijft koud. Alle circuits blijven koud en ook de retourleiding. Beide temperatuurmeters komen niet boven de 20-22 graden uit. De thermostaat staat op 50 graden (die temperatuur wordt bij lange na niet gehaald) maar voelt warm aan. Echter, de blauwe u bocht naar de pomp blijft ook koud. De pomp draait wel. Als ik de pomp uitschakel wordt de bocht warm en loopt de temperatuur op. Na het aanzetten van de pomp wordt de bocht weer koud en ook de retourleiding. Mijn eerste ingeving is: de pomp staat de verkeerde kant op te draaien en pompt het koude water terug rechtstreeks naar de afvoer, maar kan dit wel ineens? Iemand een idee?

processed-eb851b73-f571-49f6-9bf4-8ee7cddacb4d_u94dDaLN.jpeg processed-af4be724-0476-4c91-8ed6-da47d580c039_gnuVzwEJ.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  Wanneer de pomp verkeerd om gemonteerd zou zijn, zou men al ettelijke jaren weinig van de vloerverwarming hebben kunnen genieten.
  De pomp, die er op zit werd verkocht als label A pomp, maar is eigenlijk een pomp voor zonnecollector systemen. Maar als deze nog draait hoef je je daarover dus geen zorgen te maken.
  Heb je onlangs de ketel laten vervangen? Het gebeurt nog wel eens dat bij vervanging van de ketel de aanvoer en retourleiding worden omgewisseld.
  Om alle mogelijke oorzaken uit te sluiten:
  * haal de pompschakelaar er eens tussen uit. Kan zijn dat deze de pomp niet juist schakelt: komt vaker bij deze typen.
  * Haal de thermostaatknop in de aanvoerleiding er eens af: de kans bestaat dat het pinnetje van de klep vast zit. Haal dat dan voorzichtig met een tangetje een paar maal heen en weer, zodat de klep weer opent en sluit
  * de mogelijkheid is ook dat de maximaalthermostaat te laag is ingesteld.
  * Ik stuur je een link naar een pagina net mogelijke oplossingen van storingen met verdelers van deze fabrikant (die inmiddels al zo'n 4 jaar geleden failliet is gegaan)
   
  Laatst bewerkt:

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #3
  De kans dat die thermostaatknop in de aanvoerleiding defect is, is niet denkbeeldig: per dag worden er wel een paar verstuurd.......
   

  Sneeuwman

  • #4
  De radiatorknop gedemonteerd en is gangbaar. Heb de hele nacht de thermostaat hoog gezet en de kamer is inmiddels opgewarmd. Omdat ik niet bekend ben met het vloerverwarmingssysteem heb ik e.e.a. voor mezelf in kaart gebracht. Kan het zo zijn dat de verdeler het water uit de leidingen recirculeert? Als ik de pomp uit heb staan (A) wordt de bocht en de retour-cv leiding heet. Zet ik de pomp aan (B), dan koelen beide gelijk af. Ik denk zelf dat de pomp het lauwe water uit de leidingen 'zuigt' en vermengt met heet cv water en dat weer de circuits in pompt. Zit ik op de goede weg? Want dan lijkt het systeem gewoon te werken.

  vw.jpg
  vw.jpg
   

  Bernhard

  • #5
  Helemaal goed
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu