Radiatoren in huiskamer worden niet warm

Klus_Keizer

  • #1
Hallo,

Circa 1,5 jaar geleden heb ik in mijn huis de CV ketel (Vaillant) laten vervangen, incl. alle leidingen etc. De thermostaat die alles regelt is een Chronotherm 4.

Sinds enkele maanden doet het volgende probleem zich voor. Alle radiatoren worden warm, muv de 2 radiatoren in mijn woonkamer (ik heb in totaal 2 verdiepingen: zolder, 1e verdieping en begane grond).

Ik heb een tijdje geleden alle radiatoren ontlucht (zat geen lucht in) en op de CV ketel zelf zie ik ook geen foutcodes en is de druk 1.3 bar (dat moet juist zijn volgens de handleiding). Warm water werkt prima.

Ik heb de topics doorgelopen, maar kan geen antwoord vinden of checklist(?) die ik kan aflopen om te kijken wat het probleem is. De thermostaat in de woonkamer staat op 20.5 graden en het tekentje van het 'vlammetje' zie ik ook staan als de thermostaat aanspringt.

De woonkamer wordt niet warmer dan 18 graden (ook niet als ik 24 graden op de thermostaat instel) en de radiatoren worden ook niet warm. Iemand een idee wat ik zelf kan controleren? De laatste Cv servicebeurt is ca. 6 maanden geleden gedaan.

Dank.
 

Fiesiekus

  • #2
Hoe worden de radiatoren geregeld? Met een kraan? Voetventielen? Combinatie?
 

Klus_Keizer

  • #3
Allemaal met een kraan.

Wat ik nu gedaan heb is alle radiatoren dichtgedraaid in huis, muv de 2 in de woonkamer en de thermostaat op 24 gezet. Nu, 50min later, worden ze wel langzaam aan iets warmer...

Moet ik voor de zekerheid toch nog alles een keertje ontluchten?
 

Fiesiekus

  • #4
Voetventielen staan open? Ontluchten doe je dus als de pomp en de ketel uit staan.
 

Klus_Keizer

  • #5
Ik ga dat later op de dag even controleren en dan ook nog een keer alles ontluchten. Ik laat dan het resultaat weten. Dank je.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #6
U heeft de vaillant vervangen,en heeft u nu weer een vaillant? type?
 

Klus_Keizer

  • #7
Het type is: Vaillant VHR 30-34/3

Ik heb alle radiatoren ontlucht en bij 2 radiatoren van oa. op zolder en de 1e verdieping kwam enorm veel lucht vrij. De druk is toen van 1.3 bar naar 0.7 gedaald. Water bijgevuld tot 1.4 bar en als het systeem draait staat deze op 1.8 bar.

De verwarmingen in de huiskamer worden nu wel iets warmer, maar nog steeds niet zoals het hoort. Geen foutcodes op de CV.

Iemand nog wat tips of een vermoeden wat het probleem is...?
 

Piet48

  • #8
Nog een keer hetzelfde ritueel herhalen, nu de pomp in werking is geweest kan er weer ergens een luchtbel blijven steken.
Het zou beter zijn om de pomp tijdelijk op stand 3 te zetten maar dat kan schijnbaar niet met die ketel.

Gr.Piet
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #9
De pompcapaciteit van de 2-traps pomp kan worden aangepast
aan de behoeften van de cv-installatie.
Verander indien nodig de instelling van het aantal pompdraaiingen
afhankelijk van de functiesoort onder het diagnosepunt „d.12
 

Klus_Keizer

  • #10
Het lijkt inmiddels opgelost. Ik had het ritueel van ontluchten vanmiddag nog eens herhaald, en nu lijkt het toch de goede kant op te gaan.

De verwarmingen in de huiskamer zijn nu warm en de temp is nu opgelopen tot 20.5, precies de temp die ik had ingesteld :)

Dank voor alle reacties, denk toch dat het lucht was die het hele zaakje blokkeerde. Heb totaal dus 2x alles ontlucht voordat het probleem was verholpen.

Mag slotje op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu