Probleem vloerverwarming - huiskamer niet warm

Sylvia Grendel

  • #1
Beste klussers,

Ik heb een probleem met mijn vloerverwarming en hoop dat jullie mij kunnen helpen.
Uiteraard heb ik al wat zitten lezen en zoeken op dit forum maar kom er toch niet uit.
Daarom heb ik geprobeerd zoveel mogelijk relevante informatie in mijn post te stoppen maar als je nog iets wilt weten vooral vragen..
Ik ben zelf best handig in huis maar dit begrijp ik niet.

Groet,
Sylvia


In mijn huiskamer ligt vloerverwarming. Ik woon er nog niet zo lang en weet ook niet door welk bedrijf het aangelegd is. Het probleem is dat ik mijn huiskamer niet warm krijg met de vloerverwarming.

Door de thermostaat slaat de ketel om 07.00 uur aan en om 10.00 is het nog geen 20.00 graden. Het maakt hierbij niet uit of de kamer afgekoeld is tot 15 graden of maar tot 18 graden.

De pomp staat op stand 2 en allebei de knoppen op de pomp staan op 60 graden.

Op zich voelt de vloer aan mijn voeten wel goed maar wordt kennelijk niet warm genoeg om de ruimte te verwarmen. Het water is wel een keer uit de verwarming geweest wegens werkzaamheden maar daarna wel aangevuld en op de ketel zit een ventiel voor automatisch ontluchten.


Ik heb ook nog een foto van de pomp geplaatst.

Alvast bedankt voor jullie reacties!



 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Zijn er ook radiatoren?

Iig is de verdeler niet hydraulisch neutraal eigenlijk zou de linkerleiding verplaats moeten worden naar de aansluiting recht boven de rechterthermometer.
 

Sylvia Grendel

  • #3
Hoi Headhunter,

Dank voor je snelle reactie.

Nee, er zijn geen radiatoren in de kamer. Wel een paar op de benedenverdieping. Een in de gang bij de voordeur en een bij de achterdeur maar die staan bijna dicht.

Dat van dat verplaatsen van de leidingen snap ik niet zo goed.
 

Chathanky

  • #4
Probeer het eens met deze radiatoren aan. Dit vangt ook een deel kou op die je woonkamer binnen komt.
En wat zijn de temperaturen die de meter aangeven op de vloer verdeler. (als de vloerverwarming enige tijd aanstaat en de vloer warm is)
 

Sylvia Grendel

  • #5
Hi Chathanky,

Er is maar één radiator in de ruimte dus dat zal niet zoveel helpen denk ik. De vorige bewoners hebben mij wel verteld dat de vloerverwarming is aangelegd als hoofdverwarming dus verwarmen met alleen de vloerverwarming zou moeten kunnen.

De vloerverwarming staat nu al uren aan en de ene meter geeft 30 graden aan en de ander 20 graden.
 

Chathanky

  • #6
Als de meters kloppen dan zit daar het probleem waarschijnlijk.
Als de vloerthermostaat vol open staat zal het water na enige tijd op de linker meter rond de 40 a 50 graden aan moeten geven.

Als de ketel brand, wat zijn de temperaturen van de aanvoer en retour naar en van de verdeler? (de leidingen die van de verdeler naar boven lopen)
 

Sylvia Grendel

  • #7
Hi,

De aanvoer en retour zijn dat die twee witte leidingen bovenop de verdeler? Hoe kom ik erachter wat daarvan de temperaturen zijn? Daar zitten immers geen meters?



De zwarte knop die op het oranje kastje links zit kan op een veel hogere temperatuur worden gedraaid. Moet ik dat niet doen?
 

Chathanky

  • #8
Je kunt ze toch schatten.
Maar aangezien het een "actieve" verdeler is zal deze net zo warm zijn als de rechter meter en dus zo`n 30 graden zijn.

Ik vermoed dat de verdeler te weinig cv water krijgt.
Aangezien je niet al te veel op de hoogte bent lijkt me het verstandig om iemand er bij te halen om de verdeler te controleren.

Feit is in iedergeval dat er te weinig warmte de vloer inkomt om je woning wat sneller op temperatuur te krijgen.
Als dat opgelost is zal het probleem opgelost zijn.
Die "actieve" verdeler kan over het algemeen niet gecombineerd worden met de meeste cv combiketels. Dus heb je warm water van je cv ketel dan zal de verdeler ook aangepast moeten worden.
Dit laatste heeft overigens geen invloed op het niet warm krijgen van je huis.
 

Sylvia Grendel

  • #9
Even samenvatten om te controleren of ik het goed begrepen heb.

Je bedoelt dat er domweg te weinig water bij de verdeler terecht komt?
Wat kan er hiervan de oorzaak zijn?


Het water komt er terecht via een cv-pijp met een grote diameter. Het laatste stukje wordt de pijp echter van een smallere diameter. Of heeft dat er niet mee te maken?
 

Chathanky

  • #10
Er kunnen diverse oorzaken zijn.
Het kan zijn dat je vloerthermostaat niet goed meer werkt, het ventiel aan de linker kant (voetventiel) kan te ver geknepen zijn of door vervuiling dicht zitten of je cv installatie is niet goed geballanceert.
 

Xr8

  • #11
Probeer eens met een kleine of geen nachtverlaging te werken. Als u het geheel van 15 naar 20 graden moet brengen dan kan dit best eens lang duren.

Met vloerverwarming duurt het opwarmen eenmaal veel langer dan met radiatoren.

Succes.
 

Sylvia Grendel

  • #12
Chathanky,

Ik ben heel erg blij met je hulp. Dank je wel. Ik heb nog even een paar vragen als het kan.

Jij denkt dus dat ik er zelf niet veel aan kan doen? Bijvoorbeeld zelf het ventiel schoonmaken? Of iets wijzigen aan de instellingen van mn cv? Daar heb ik wel een handleiding van liggen.

Moet ik dan proberen het bedrijf op te zoeken wat de vloer heeft aangelegd? Wat voor iemand kan ik het beste laten komen? Want als het probleem ook de cv-installatie is moet die diegene van beide verstand hebben toch?

Xr8,
Dat heb ik ook wel eens gehoord maar vanmorgen stond de thermostaat op 18 graden en dan duurt het een halve dag om tot 20 te komen. Dat is wel heel bar.
 

Chathanky

  • #13
Een goede installateur moet het probleem kunnen oplossen.
Met alle respect voor de vloerenleggers zullen de meeste vloerenleggers niet veel weet hebben hoe een cv installatie werkt en wat er allemaal bij komt kijken.
 

Sylvia Grendel

  • #14
:D Daar heb je wel gelijk in.

Ik heb de vorige bewoners gebeld en ook begrepen dat de vloerverwarming door een ander bedrijf was aangelegd dan dat de vloer gelegd had. Dat klopt dus.

Ik moet dus een cv-installateur hebben.

Heel heel hartelijk bedankt dat je mij wilde helpen. Erg sympathiek! :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu