Verwarmingsplaat huiskamer werkt niet...

FMeuldijk

  • #1
Mijn CV Ketel hangt boven en wanneer ik de thermostaat in de huiskamer op 20 zet springt boven de CV ketel aan. De leidingen boven worden warm en de leiding die naar beneden loopt en in de hal uit komt wordt ook warm. Het probleem zit hem in de verwarming van mijn huiskamer.

Deze leidingen lopen via de slaapkamer boven. De verwarming in de slaapkamer wordt warm maar de leiding die rechtdoor loopt via een t-stuk niet... Hierdoor wordt de leiding die naar beneden gaat niet warm en blijft het beneden koud. Beneden is alles ontlucht en de leiding die vanaf boven in de slaapkamer naar beneden gaat is ook ontlucht.

Nu is er bij het ontluchten van het weekend iets verkeerd gegaan. Ik heb het ontluchtingsschroefje te ver open gedraaid waardoor het hele CV systeem beneden leeg liep en toen werd het water wat er beneden uit kwam wel warm (lees heet).. het kan dus geen verstopping zijn van de cv buizen want er is warm water doorheen gekomen. Wie kan me helpen of wat tips geven?

Alvast bedankt.
 

Chathanky

  • #2
Als je je cv van beneden naar boven opnieuw even ontlucht en de druk weer op peil brengt wordt het waarschijnlijk wel weer warm beneden.

Wel de steker even uit de ketel halen alvorens je gaat ontluchten.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
In ieder geval moet het systeem weer gevuld zijn.
Als dat is gebeurd, moet het systeem geheel ontlucht worden (zet de pomp daarbij uit met de pompschakelaar of haal de stekker van de CV er uit).

Als dat geen resultaat heeft kan je het volgende proberen:
Draai alle radiatoren dicht behalve die radiator die koud blijft, en laat d.m.v. de thermostaat de cv weer aangaan. Waarschijnlijk zit er ergens een luchtbel/blokkade. Indien hierna de radiator wel warm wordt het systeem nogmaals ontluchten.

Zet voor de veiligheid een andere radiator die wel warm wordt een klein stukje open zodat de pomp in ieder geval rond kan pompen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu