Hoe moet ik een knelring loshalen

Johannes204

  • #1
Gisteren een keuken boilertje geplaatst. Tot mijn verbazing lekte één van de de twee knelkoppeling op de boiler :shock: Dus ik dacht, extra slagje vaster draaien, en hij zal wel dicht zijn. Nada :(
Wat bleek toen ik de boel weer los had, een klein braampje in de koppeling (fabrieksfoutje) zorgde voor het lek. Nu zit de knelring zo strak vastgeklemt (door het extra slagje) dat ik de moer en de ring niet meer van de boiler afkrijg. De ring is niet meer bruikbaar, dat heb ik al geprobeerd (uiteraard met een nieuwe knelfitting). Afzagen gaat niet lukken, er steekt slechts 5cm koper uit de boiler, waar dus nu ook nog een moer en knelring zitten. Lassen is niet mogelijk omdat daar veel plastic omheen zit.

Wie oh wie weet raad?
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Met een waterpomtang de ring een beetje knijpen waardoor de losser komt te zitten.

Lukt het niet dan voorzichtig de knelring doorzagen met een juniorzaag.
 

Johannes204

  • #3
Thx, voor je tip, maar dat gaat niet lukken. Was ik nog vergeten te zeggen. De moer zit nog over de ring heen. De moer ligt op de boiler! Enig idee wat nog zou kunnen is met een haakse slijper de moer loshalen, en dan jou tip gebruiken voor de ring....
 

Pepjo

  • #4
Misschien is zo'n minitool een idee ? Daar kun je vrij nauwkeurig mee slijpen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Als het niet zo hard lekt kan je proberen nadat je de braam hebt verwijderd met een stukje teflon afdicht tape over de knelring de boel weer aan te draaien.
 

Johannes204

  • #6
Dank voor je tip. Met die teflon ga ik zeker nog wel uitproberen als de Gamma niet wil meewerken. Ik ga morgen proberen de boiler om te wisselen, immers, zij hebben naast de boiler ook de koppeling met braam verkocht waardoor ik nu "in de knel" :lol: zit.
 

Remsey

  • #7
Beetje kruipolie erop en in laten werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu