Badkamer - wie moet ik bellen?

LotteC

 • #1
Wij hebben een huis gekocht waarbij de badkamer ge'diyd'' is.. We hebben bijv geen tegels maar kunststof platen.
Ik vrees dat we nog niet het geld hebben om de hele badkamer te laten aanpakken, maar we willen in elk geval de douchecabine fatsoeneren.

Het is waarschijnlijk een heel domme vraag, maar wie moeten we benaderen om dit op te lossen?

363516921_1878649715862606_952986982871302169_n.jpg 368567672_3617468951869964_1121015473020030123_n.jpg 371164431_317362867750486_7208231943988820730_n.jpg 370198947_876095184035295_8972139030105269855_n.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #2
Beter door sparen en alles vervangen en direct goed.
Je kan er een aannemer bij laten komen of een loodgieter bedrijf
Want zit vocht plekken en schimmel en vaak weet je niet wat er achter weg komt.
 

LotteC

 • #3
sparen betekent dat we nog langer wachten. ik ben bang dat we dan vocht problemen krijgen. Ik zou het graag in een keer goed doen, maar daar hebben we nu de middelen niet voor. dus wie kan ik bellen voor een korte termijn oplossing. maar ik ben ook benieuwd naar een lange termijn oplossing
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
 • #4
Een handige kennis of zo.
Een professioneel bedrijf gaat zijn handen niet branden aan half werk
 
 • Like
Waarderingen: Walker en Henk253

LotteC

 • #5
maar als ik wil dat het goed gebeurt, dan moet ik dus een aannemer of loodgieter bellen?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
 • #6
Een goeie klusjesman, ben zelf vaak genoeg dit soort dingen tegengekomen. Zolang ik van tevoren aangeef dat ik de douchedeur mogelijk niet meer vast kan krijgen als ik dit loshaal zit ik goed. Vaak durven ze het dan toch niet aan. Dit zijn wel klusjes die uit de hand kunnen lopen.
Die deur losschroeven en je kan erachter komen dat waar het inzit niet ok is en wat dan?
is een douchegordijn een plan B ?

Het plafond schoonmaken en beter ventileren. Eventueel verven.
 

Kaajee

 • #7
Of op social media ('volgende deur' ?) eens rondvragen, bij de buren of er een handigerd in de buurt zit.

Keer goed schoonmaken kan ook al helpen. Niet meteen te veel paniek, dat beetje schimmel kan ook heel goed een ventilatie probleem zijn. Daar zijn ook goede schoonmaak middelen voor.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
 • #8
LotteC schreef:
maar als ik wil dat het goed gebeurt, dan moet ik dus een aannemer of loodgieter bellen?
Dat is niet perse wat ik zeg.
Maar wel dat als je het goed wilt doen je vaak niet kan volstaan met een oppervlakkige reparatie die niets mag kosten

Zelf al dan niet met hulp en het juiste gereedschap
Kan je heel veel net zo goed of soms zelfs beter dan een willekeurige bouwvakker
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
 • #9
Kunststof platen is niet per se een hobby oplossing, wordt alleen meestal toegepast in constructies waar veel uitzetting is, bijvoorbeeld houten bungalow vakantiehuisjes.

Er zijn hier veel mensen met meer verstand over dit soort zaken dan ik, maar ik zie behalve een beetje schimmel en een loszittend beugeltje op deze foto's niet direct issues.

Ik denk dat je er gewoon even iemand met verstand op locatie naar moet laten kijken. Wellicht is het een prima badkamer waar alleen maar te weinig geventileerd of gestookt is, en hoeft er behalve wat schimmelbehandeling en het vastzetten van die beugel verder niets te gebeuren.

Mochten er van die vakantieparken in de buurt zijn met houten bungalowhuisjes zou ik eens in die richting zoeken of er klusbedrijfjes zijn die daar gespecialiseerd in zijn en willen komen kijken. Zoek bijvoorbeeld eens op termen als chalet renovatie, chalet badkamer vervangen.
 

moerkerken

 • #10
Mocht je het plafond gaan verven dan zou ik die niet zomaar met normale latex muurverf (saus) gaan sauzen, maar eerst de schimmelplekken goed schoonmaken met een schimmel reiniger, mocht er dan nog schimmel blijven zitten even een potje Xtra voorstrijk bij de bouwmarkt halen om de schimmelplekken in te smeren. Daarmee isoleer je ze en voorkom je dat ze doordringen in je nieuwe sauslaag. Daarna kun je uiteraard gewoon sauzen het plafond met een schimmelbestendige of schrob-bare muurverf.

Dat deurtje die loshangt kan echt van alles zijn, mocht je het deurtje loshalen en het gat waar de schroef of plug in zit te ver uitgelubberd zijn, kun je eventueel nog proberen om één en ander met chemisch anker te verankeren. Gat iets groter uitboren, chemisch anker erin en de boel weer vastzetten. Moet je even creatief voor zijn.

De kunststof platen had ik ook in mijn badkamer toen we ons huis kochten. Opzich niets mis mee, mits ze goed geplaatst zijn. Bij mij was dat niet het geval en kwam er vocht achter de platen door de naadjes van de platen. Mocht dat het geval zijn bij jou en wil je het tijdelijk oplossen, kun je eventueel transparante siliconen kit in de naadjes spuiten en daarna overtollige kit weghalen. Het is echt een beunhaas oplossing, maar wel een goedkope om tijdelijk de boel weer waterdicht te krijgen.

Mocht je het idee hebben dat e.e.a. lekt en dit was bij aankoop van je woning niet ergens vastgelegd of besproken door de makelaar, kun je je wellicht nog beroepen op een verborgen gebrek.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #11
Job_04 schreef:
Wellicht is het een prima badkamer waar alleen maar te weinig geventileerd of gestookt is, en hoeft er behalve wat schimmelbehandeling en het vastzetten van die beugel verder niets te gebeuren.
Verwarmen en ventileren. 90 % kans dat dit de oorzaak is.
Van Oktober tot Mei die ruimte op temperatuur houden er is hier heel veel over geschreven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu