Moet ik per se een dure afvoer combi kopen?

Veronika

  • #1
Wij hebben een klein maatje vrijstaand bad op het oog voor onze nieuwe badkamer. Nu wil het feit dat de fabrikant daar een hele dure afvoer bij verkoopt, "logisch", want deze komt natuurlijk vaak in het zicht. (Meer dan 700 euro, bij een discount winkel!)

Wij gaan het bad gewoon langs de muur zetten en willen deze afvoeren gewoon uit het zicht achter en onder het bad laten lopen. Nu is mijn vraag: kan ik toe met een goedkoper merk?

52mm afvoeren zijn er wel, maar past dat dan altijd?

Zit ik nog met de afstand van overloop naar afvoer natuurlijk, en moet ik daar wellicht iets verlengen of inkorten, of beter nog, een flexibele buis op zetten?

En de buis van de bad-afvoer naar de afvoer, willen we dan liefst ook (schuin) naar achter weg laten lopen. Bij de meeste afvoer combinaties die ik heb gezien staat de afvoer naar het putje recht tegenover de afvoer die van de overloop komt (zoals ook op de afbeelding is te zien). Is dit aan te passen met losse buizen of een aparte sifon oid?

Verder vroeg ik mij nog af wat wordt bedoeld met een "vulcombinatie" en een "waste", termen die ik steeds zie bij dit soort afvoercombinatiebuizen die verkocht worden. Graag jullie hulp!

 

Veronika

  • #2


 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Loop eens rond bij een bouwmarkt of een sanitairspeciaalzaak, u kunt daar kijken wat u mooi en handig vindt, zo'n waste b.v.
Bij een sanitairzaak krijgt u ook goed advies.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Ten eerste vind ik het jammer, om zo een (duur) bad gewoon tegen een muur te gaan zetten.
Daar is dit bad helemaal niet voor bedoeld.

Dit bad hoort vrij in een ruimte te staan, anders zijn daar wel andere (goedkopere) alternatieven voor te vinden.

Maarja een klant krijgt wat hij wil.

Wat betreft een badvulcombinatie:
Hiermee wordt het bad gevuld, via de overloop uitvoer.
Dit moet dan wel gedaan worden met inbouw kranen.

Een waste, is eigenlijk niets meer dan een draaiknop op de overloop uitvoer, die de stop die in het bad zit opend en sluit.
Dit wordt tegenwoordig op de meeste baden toegepast.

Maar bij dit soort bad, hoort eigenlijk gewoon een ouderwetse stop aan een koortje, om de nostalgie die het bad uitstraalt niet te verstoren.

Wat betreft de de afvoer.
Zoals jullie het willen doen, kun je ook gewoon een standaard badafvoer gebruiken.
Maarja, zelf vind ik dat er niet uit zien bij zo een bad. :wink:
 

Veronika

  • #5
Beiden, bedankt!

De keuze voor het bad is ingegeven door ruimte en andere praktische overwegingen....

Maar ik kan dus een eigen afvoer samenstellen met standaard onderdelen voor afvoer?
 

Azijnpisser

  • #6
Bouwmarkten hebben standaard setjes, waste en plug, en een stuk flexibel om de boel aan elkaar te knopen. Zit in 1 (transparante) doos.

Is eigenlijk voor inbouwbaden, dus esthetisch een drama, maar wel lekker goedkoop...
 

Veronika

  • #7
Thx voor jullie input. Ben nog wat verder gaan shoppen en heb volgende opties gevonden:

A- OF een kunststof combiset, idd, zoals beschreven, maar dan wel met een draaibare afvoer, zodat je zowel overloop als afvoer aan dezelfde kant kunt plaatsen (nl, uit het zicht). Dan ook wel liefst wit met een niet al te lelijke sifon, die komt natuurlijk wel een beetje in zicht.
B- OF losse onderdelen, dan heb je geen draaiknop maar een ouderwetse stop in je bad, zoals gesuggereerd. Voordeel: je kunt evt een messing sifon kopen en laten verchromen (rond 40 €, best te doen), dan is het voor het zicht wel goed opgelost. Moet ik nog wel een beetje zoeken naar een beetje chique setje overloop + plug voor aan de binnenzijde van bad.

Keuze tussen A en B in overleg met manlief natuurlijk :wink: zodra hij is bijgepraat.

Wat kun je soms onwetend zijn he, maar met jullie info en een beetje verder zoeken is er weer een probleem uit de wereld :) Was echt even bang dat ik verplicht 700€ moest uitgeven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu