Help.. Nok gebroken

PeterG

  • #1
Beste forumleden,

graag had ik jullie mening over een probleem dat gisteren opdook in mijn toekomstige huis. Ik zit volop in onderhandelingen en merkte gisteren een groot probleem aan het dak. De advertentie sprak van een dak “in goede staat
 

StefanD

  • #2
Specialist er bij halen die ter plekke kan beoordelen hoeveel een renovatie kost.
 

Fiesiekus

  • #3
En geen "ja "in de onderhandelingen zeggen zolang je niet weet wat dit gaat kosten. Zou toch wel op een nieuw dak kunnen gaan uitdraaien; vraag een bouwkundig rapport aan.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dat er stond dak is in goede staat stond ruikt nu naar oplichting.
Er was een stut geplaats dus men wist ervan dat aan het dak niet in orde is.
De koopsom moet dusdanig naar beneden dat je een deel van die lagere prijs kan gebruiken voor een dakrenovatie.
*Wim*
 

PeterG

  • #5
Hartelijk dank voor jullie reacties!

Fiesiekus, als je spreekt van "bouwkundig rapport" is dat dan iets anders dan een dakfirma te laten komen en deze de kosten te laten ramen? (architect misschien? andere?)

Ik ben gisteren met de eigenaars gaan praten en ze zijn akkoord een deskundige te laten komen om de kosten te ramen. Is dat dan best een firma die daken legt of moet ik er iemand anders bijhalen?

Probleem is nu wel dat ik via de annonce recht heb op een dak "in goede staat", niet op een "nieuw" dak. Als er een "nieuw" dak op moet zullen we dus sowieso de kosten moeten delen me dunkt.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
Een dakdekker is iemand die je dak waterdicht maakt. Een constructeur is iemand die je dak berekent (belasting, enz.). Dat zijn dus twee verschillende experts. In jouw geval moet je door een constructeur een rapport laten maken waarmee / waarin het dak wordt beschreven, onderzocht en waarbij wordt gekeken hoe het te redden is / of vervangen moet worden. En natuurlijk de belangrijkste vraag: hoeveel het gaat kosten.
 

Fiesiekus

  • #7
Een dakdekkersbedrijf is gespecialiseerd in de toestand van het dak. Als ik dit zo zie zou ik een beetje huiverig worden voor wat betreft de toestand van de gote, gevel en fundering. Daarom zou een bouwkundige de overige aspecten ook mee kunnen laten nemen en een kostenschatting van het totaal kunnen opstellen.

Btw, wat is de vraagprijs en in welke plaats staat deze woning?
 

MvanV

  • #8
Met zo'n soort onderdak hadden ze volgens mij e ook niet zomaar glaswol tegen moeten plaatsen.
Het lijkt me vrij of totaal dampdichte folie. Er kan daartegen condensatie optreden. Aan de onderkant van de glaswol had sowieso folie moeten zitten.

Ik zou in de ondrhandelingen gewoon flink afdingen omdat dit kosten kan geven. Expert laten komen en de prijs voor herstel van de koopprijs af proberen te lullen.
Je mag nu lager bieden, het is een andere situatie.
Bovendien vervalt een eerder bod wanneer het niet geaccepteerd is, je kan je bod gewoon omlaagschroeven totdat beide partijen het mondeling eens zijn.
Je kan in een bod of koopovereenkomst gewoon melden dat het önder voorbehoud bouwkundige keuring is" Dan moet er iets bij komen dat je het niet doet als er kosten boven bedrag of percentage X komt.
Is standaard, gebeurt vaak zo. Niet dat percentage op 10 % laten zetten, want dan ben je alsnog de klos. Gewoon wat jij reeel vind, en anders niet.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Niet moeilijk doen en er een bouwkundige/architect bij halen, op afstand van alles te roepen heeft geen enkele zin.
De hele constructie zal aan een onderzoek onderworpen moeten worden.

Wat er in de verkoop papieren staat is niet van belang op het forum, juridische vragen worden hier niet beantwoordt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu