Flexibele kachelpijp door gips plafond

HansieDeKlusser

  • #1
Hallo, onze situatie is als volgt. We hebben een flexibele dubbelwandige buis 150 mm in een bestaand rookkanaal laten zakken. Aansluiting boven is duidelijk. We twijfelen over de aansluiting beneden.
De vloer van de 1e verdieping is van hout, maar het oude gemetselde rookkanaal gaat door tot de onderkant van de balken. Op die balken zijn dubbele panlatten bevestigd en daarop stucplaten, daarop zit een laag stuc van ca 6 mm.
We hebben een nisbus met platte rozet die we willen gebruiken. De rozet komt geschroefd tegen de stuc aan en de nis bus erboven. In die nisbus komt dan de enkelwandige pijp vanaf de hout kachel.
de panlatten zitten zeker 5 cm van de nis bus af. We willen de ruimte tussen het stenen rookkanaal en de de stuc platen opstoppen met brandwerende isolatie doek. Ook zoveel mogelijk om de nis bus heen.
vraag 1 is dat voldoende veilig?

Nu lees je hier en daar dan de aansluiting dubbelwandig naar enkelwandig eigenlijk 20 cm onder een brandbaar plafond moet zitten. Bij bovenstaande oplossing zit de enkelwandige pijp in de nisbus. En die nisbus zit in het plafond geschoven.
Vraag 2 is de bovengenoemde plafond opbouw (incl. de isolatie deken) een “brandbaar plafond”?

Vraag 3 stel dat dit gewenst is, wat moet daar dan voor gebruikt worden als koppel stuk? Ik kan toch moeilijk een stuk flexibele buis uit het plafond laten hangen ;-) Ik kan hier nergens iets voor vinden.

Alvast bedankt voor alle wijze woorden.
 

Pelikano

  • #2
@HansieDeKlusser, hoe heb je het uiteindelijk opgelost? Ik zit met eenzelfde probleem. Er is weinig te vinden over het doorvoeren van een rookkanaal door een plafond.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu