Aub help! Vervelende situatie nieuwe dakbedekking.

Klusser_de_klus

  • #1
Omdat het bitumen dak van de uitbouw van onze woning erg oud was heb ik een dakdekker een offerte laten opstellen voor het leggen van een nieuwe laag bitumen. Ik ben met hem in zee gegaan...

De werkzaamheden zouden eigenlijk pas in juli plaatsvinden maar hij belde mij op of het eerder kon. Hij gaf in eerste instantie aan dat hij dan drie dagen de tijd had om ons dak te doen.

Vandaag is hij langs geweest. Toen hij eenmaal bezig was zei hij dat hij alle werkzaamheden vandaag wel zou doen en dat hij alles zou afkrijgen (hij is van ongv. 09:00 tot 14:00 uur bezig geweest).

Hij vroeg in vertrouwen aan mij of we het zwart konden doen. Ik heb aangegeven dat ik er nog even over na moest denken en overleggen met mijn vrouw. Ik vroeg hoe dat dan verzekeringstechnisch zat. Hij liet weten dat ik 10 jaar garantie zou behouden conform offerte.

Hij heeft de dakranden opnieuw voorzien van bitumen en een nieuwe daktrim geplaatst. Toen ik hem sprak, toen hij bijna klaar was met zijn werkzaamheden, viel mijn oog op het midden gedeelte van het dak. Deze had een hele andere kleur/structuur dan de nieuwe rand bitumen (rond de dakrand) die hij gelegd had.

Ik vroeg of hij het middengedeelte niet had gedaan. Hij zei van wel maar dat het verschil kwam door het stof van het dakgrind... Ik had toen al twijfels.

Conform afspraak zou ik weggaan met mijn kinderen en hij zou de werkzaamheden afronden en zijn weg vinden nadat ik weg was.

Toen ik thuis kwam heb ik gelijk gekeken. Wat vinden jullie? Het lijkt wel alsof het middenstuk niet gedaan is, alleen de dakranden. Er zit geen structuur op het middenstuk en de kleur is heel anders. Het lijkt wel alsnog het niet gedaan is.

En het hoort toch zo te zijn dat het middengedeelte bitumen ónder de laag bitumen van de dakrand hoort te zitten ivm afschot/afvoer van het water? Dat is nu wel het geval, maar stel dat ik niet akkoord ga en ik eis om het middengedeelte alsnog te vernieuwen. Is het dan technisch gezien mogelijk om de rand los te maken en alsnog een nieuwe laag bitumen eronder te branden? Of moet de hele rand opnieuw (+ middengedeelte)?

Ook zit mij een kier niet lekker bij de loodslab in een hoek. Wat is jullie kijk daarop? Deze hoort toch dicht gesmeerd te zitten?

Tevens is de nieuwe dakrand iets lager dan de vorige, zie fotos. Hij heeft een oud stukje darktrim laten zitten welke grenst aan die van de buren. Opzich kan ik daar mee leven, maar wat is jullie kijk daar op en moet ik daarmee tevreden zijn?

Alvast bedankt voor jullie reactie.

1686081402657.jpg 1686081402678.jpg 1686081402687.jpg 1686081402698.jpg 1686081402707.jpg 1686081402718.jpg 1686081402728.jpg 1686081402738.jpg 1686081402748.jpg 1686081402633.jpg
 
Laatst bewerkt:

Charel

  • #2
Ik mis de foto's
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Beoordelen van andermans werk doen we hier niet,
maar aangezien het werk niet is gedaan..

Als het grind eraf is geweest, zit er geen stof / zand meer tussen het grind.
Ook als het grind naar één kant is geveegd, dan gaat het fijne spul niet of nauwelijks mee, dat veeg je dan apart op, gaat een emmer in als afval.

ps. ik zie 10 foto's, die klikbaar zijn en mooi groot worden.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
* Dit forum richt zich op klussers die voor huis-, tuin- en keuken klussen advies nodig hebben. Indien uit vraagstelling blijkt dat de vraag buiten het voornoemde doel valt hebben de moderators het recht het onderwerp te beëindigen naar inzicht van de moderator.

Advies: Zoek juridische bijstand om aangifte van oplichting te doen.
Bij deze is dit topic gesloten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu