Heimeier Eclipse i.c.m. Tado

Krish_

  • #1
Hallo allemaal,

Ik hoop dat jullie mij bij het volgende kunnen adviseren.

Ik woon in een 4-kamer appartement van. Ik heb onlangs een Tado geinstalleerd en dat werkt momenteel naar behoren. Ik heb een Intergas HRE 24/18 ketel. In alle kamers zitten momenteel aan/uit kranen. Ik heb 2 radiatoren in de woonkamer en 1 radiator in elke slaapkamer (totaal 3). In twee slaapkamers wordt er dagelijks thuisgewerkt en staat de radiator vaak open. In de 3e slaapkamer staat de radiator altijd uit.

Vraag1: In de 2 thuiswerkkamers wil ik een Tado thermostaatkraan plaatsen. Daarvoor heb ik dus een thermostatische kraan nodig. Ik wil de Heimeier Eclipse in beide kamers plaatsen.Ik wil graag naar een situatie waar de thermostaat in de woonkamer op 18 graden kan en in de slaapkamers waar wordt gewerkt op 19-20 graden, zogenaamde zoneregeling als ik het goed begrijp. Is dit mogelijk na het plaatsen van thermostatische kranen of is er nog wat anders benodigd?

Vraag 2: Verder wil ik de radiatoren ook waterzijdig inregelen, ik heb al verschillende handleidingen hiervoor gevonden. De radiatoren in de overige kamers hebben wel voetventielen, gaat dit werken i.c.m. de eclipse krane?

Vraag 3: Als ik de de radiatoren met de Eclipse ga inregelen, moet ik dan de voetventielen van deze radiatoren volledig openzetten?

Alvast bedankt!
 

Lange Herman

  • #2
1 Ja dat gaat werken met thermostaatkranen. U zult so wie so een by-pass moeten installeren.

2 ja

3 ja

Waarom tado?
Er zijn ook systemen waarbij je niet afhankelijk bent van de server van de leverancier.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu