Geen stroom op groep, zekering niet doorgeslagen

Vector

  • #1
Hoi allen,

Vrij recentelijk hebben we zelf een aantal lichtschakelaars en wandcontactdozen vervangen voor nieuwe. Alles werkte prima, tot ik vandaag een laptop oplader aansloot op een van de wandcontactdozen. De laptop laadde niet op en er kwam een krakend geluid uit de transformator van de oplader. Eerste gedachte was dat de oplader stuk was. Echter, de hele stroomgroep doet het niet meer en de oplader werkt bij een andere groep wel gewoon. Daarom de stop vervangen (we hebben nog een oude meterkast), maar helaas zonder effect. Ik heb nieuwe stoppen gehaald en ook als ik een werkende stop uit een andere groep gebruik doet de betreffende groep het niet (als ik de stop terugplaats doet hij het wel weer, dus de stop brandt niet door).

Iemand enig idee wat het probleem is? Zit het probleem in de meterkast of kan het zijn dat we ergens wat fout hebben aangesloten in de wandcontactdozen of lichtschakelaars (en waarom valt dit dan pas nu op?)? Bijgevoegd een foto van onze meterkast. Mocht blijken dat het probleem in de meterkast zit dan laat ik er uiteraard een elektricien voor komen.

Alvast bedankt
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Wat voor hoofdaansluiting heb je? 1x 35A, of 3x 25A?

Heb je geen aardlekschakelaar? Dan wordt het hoog tijd voor een nieuwe groepenkast.
 

Vector

  • #3
De netbeheerder gaf aan dat er geen sprake was van een mogelijk kapotte fase, dus ik ga uit van 1x 35A.

De aardlekschakelaar is de knop rechts van de vijf groepen. Het vervangen van de gehele meterkast staat sowieso op de planning, echter heb ik nu het acute probleem van een groep die niet werkt. Als het niet te ingrijpend is, wil ik dit fixen en niet direct een 'gehaaste' afspraak willen maken om de groepenkast te vervangen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Groepschakelaar defect, anders ligt er ergens een lasdop los.
 

Vector

  • #5
Thanks. Heb toch maar een installateur gevraagd. Ze konden morgenochtend al de meterkast vervangen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu