Geen stroom op deel van de groep maar wel kortsluiting

rmen8

  • #1
Ik heb een vreemd probleem...

de situatie is als volgt; ik heb 1 groep voor een deel van beneden verdieping en de tuin. Nu is gisteren tijdens het sproeien van de tuin de aardlek eruit gesprongen. Vandaag alles laten drogen en de aardlek weer aangezet, niets aan de hand.

Nu heb ik echter op een deel van de tuin geen stroom meer, hier zitten een aantal lampen en een stekkerdoos waarop een pomp zit. Alles doorgemeten maar er gebeurd niets. Dit alles zit op een lijn dus mijn idee was dat er ergens een lasdop doorgebrand zou zijn, de verdeeldoos zit echter achter stucwerk dus het is lastig om dit te controleren.

Zojuist sloot ik de stekker van de pomp echter weer aan op de stekkerdoos die geen stroom geeft en het gevolg is dat de hele groep er weer uit knalt. Wanneer het een lasdop zou betreffen zou dit niet kunnen gebeuren lijkt mij. Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn?

Alvast bedankt!
 

cool1

  • #2
Doos weggewerkt behoeft geen betoog meer. Ik zou beginnen met wandcontactdoos open te schroeven wellicht dat daar de oorzaak te vinden is.
 

cool1

  • #3
Die zoals u beschrijft als stekkerdoos
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Een groep heeft 2 draden, als 1 van de 2 een aardfout heeft gaat de aardlek eruit.
Het maakt daarbij niet uit of de draad spanningvoerend is
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Een lasdoos wegstucen is niet al te slim, verder eens met The headhunter. Loop alle verbindingen en draden na vandaag het punt dat je geen stroom meer hebt. Hier moet ergens het probleem zitten.

Mocht je bij de lassen kunnen komen en over de apparatuur beschikken dan kun je ook per draad de weerstand meten. Dus vanaf de eerste lasdoos tot de wcd of lamp. Dit kan een indicatie geven van wat de fout zit.
 

Jules1962

Vaste Beantwoorder
  • #6
Een goed excuus om de weg gestucte doos weer gangbaar te maken en te houden.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu