Flexvent verdeler dicht of open?

Yvpieters

  • #1
Goedenavond,

Ik heb even een vraag over flexvent, heb op de bovenste verdieping voordat de water naar de verdeler gaat 2 flexvent zitten in op de aanvoer en 1 op de retour, hoe zit dat met de werking van de 2 rode dopjes die er boven op zitten? Kan iemand mij uitleggen of ik daar ook iets mee kan regelen, weet namelijk niet hoe ze origineel
Moeten staan of ze helemaal dicht gedraaid moeten worden of open.
Mvg

Yvo
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Ze staan normaal open. zo word eventueel lucht in de leidingen automatisch afgeblazen.

Je kan ze dicht draaien maar dan werken de ontluchters ook niet meer.
 

Yvpieters

  • #3
Hoe ver moet ik de dopjes open draaien? Of maakt dat niet echt uit, heb namelijk het idee dat daarom de vloeren niet echt optimaal warm worden of kan dat niet de oorzaak zijn staan nu namelijk dicht gedraaid.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #4
Denk eerlijk gezegd niet dat de vloer niet goed werkt daardoor , als de installatie goed ontlucht is en normaal in bedrijf is en er al lange tijd niet bijgevuld is , dan hebben die ontluchters geen nut meer, vaak worden ze dan dichtgedraaid omdat ze ook wel eens kunnen gaan lekken.
 

Yvpieters

  • #5
Ik heb 2 dagen geleden de ketel bij gevuld en de begane grond en eerste verdieping ontlucht tot dat er een straaltje water uitkwam, de tweede verdieping heeft die flexvent stukken erop zitten dus kan die met het ontlucht sleuteltje niet onluchten, daar zit die flexvent op en ik moet zeggen dat ik niet meer weet hoe het eerst stond 4 jaar geleden, de andere verdiepingen blijven goed op temp, alleen de 2de verdieping word niet warmer dan 18,7 graad terwijl de keuken 21,6 graden is, de huiskamer 1e verdieping 21 graden s ochtends 20,7, de 2 verdieping heeft genoeg flow en temp is het zelfde en retour ook als alle andere verdiepingen, alleen wordt het niet warmer, heb de zone regeling ingesteld op 20 graden, alleen dat haalt ie niet.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #6
Moeilijk te zeggen vanaf afstand, maar indien cv installatie bijgevuld is , dan moet je alles goed ontluchten en automatische ontluchters open zetten ,indien de 2e verd met dezelfde aanvoer temp als 1e en bg niet goed op temperatuur komt , kan het zijn dat de aanvoer van de cv te laag ingesteld is ?
 

Yvpieters

  • #7
Beganegrond en 1e verdieping werken goed 2e verdieping een heel stuk minder goed,
Maar wat bedoel je met aanvoer cv te laag ingesteld? Zelf heb ik een warmtepomp van danfoss type c, waar zou ik kunnen kijken wat betreft aanvoer cv water, mocht je een foto willen kan ik die altijd maken.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #8
Wat is de aanvoertemperatuur vanuit de warmtepomp ? wordt de pomp WA geregeld of met een vaste setpoint ?

is de aanvoer en retourtemperatuur naar en van verdeler op 2e verd af te lezen of te meten ?
 

Yvpieters

  • #9
Warmte pomp is wa geregeld, heb vvw die op lage temp werkt.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #10
Ok ,maar welke temperatuur maakt die unit ? en wat kan ie max aan temperatuur leveren ?


maar denk dat je echt de installateur erbij moet halen of een servicemonteur die hierin gespecialiseerd is. dergelijke installatie kunnen alleen goed functioneren als het op elkaar goed afgestemd is , goed ingesteld en ingeregeld is.
 

Bernhard

  • #11
De flow of de watertemperaturen op de 2e verdieping zijn niet juist.
Watt/h=l/h*∆t*1,16
l/h= liters per uur bv 500liter
∆t= temperatuurverschil tussen aanvoer en retour bv 5grd. Dat geeft dan voor alle verdiepingen 2900w/h.
Omdat er een afwijking in de ruimtetemperatuur is op de 2e verdieping moet de flow of het temperatuurverschil kleiner zijn. Bij gelijke flow en tempverschil is de belasting ook gelijk en dat is tegenstrijdig met de gegevens. mvgr bernhard
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu