Dak van dakkapel isoleren zinvol?

Daze

  • #1
Ik heb een zolder met een dakkapel. Het dak van mijn huis bestaat uit een soort samengeperste stroplaten van ongeveer 10 cm dik met heel dun papier aan beide zijden, verder is er geen dakisolatie aanwezig. Het dak van het dakkapel is voor zover ik weet niet geïsoleerd. Ik sta op het punt om het dak van m'n dakkapel te voorzien van nieuwe dakbedekking en heb daarbij de keus om deze tevens te isoleren aan de buitenkant.

Wat ik met de eventuele dakkapel isolatie vooral zou willen bereiken is dat de zolderruimte in de zomer iets minder een sauna is en in de winter iets minder een ijskast. Ik vraag me echter af of het veel zin heeft om het dak van m'n dakkapel te isoleren wanneer de rest van het dak niet of nauwelijks geïsoleerd is, ik neem aan dat de stroplaten niet heel veel doen kwa isolatie. Het betreft overigens een onverwarmde zolder met op de zoldervloer een ondervloer van dunne zachtboard platen, maar ook deze platen zullen neem ik aan niet veel bijdragen aan isolatie.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Lastige situatie. Wat is het oppervlak van die dakkapel.
Wanneer je iets isoleert vertraag je de snelheid waarmee de warmte naar binnen wil. Maar de afgifte van warmte wordt ook vertraagd als deze naar buiten wil. In de winter is isolatie nuttig omdat je dan moet betalen voor die warmte. :wink:
Als je in de toekomst ook wat aan die stroplaten wil gaan doen zou ik die dakkapel nu isoleren.
 

Daze

  • #3
De oppervlakte van de dakkapel is ongeveer 8 m2. Of ik in de toekomst de rest van het (schuine) dak nog ga isoleren betwijfel ik eigenlijk, er zijn teveel plekken waar ik geen of niet genoeg isolatie kwijt kan vanwege tussenmuurtjes, deuren, cv ketel, etc die dicht tegen het dakbeschot geplaatst zijn. Er even vanuit gaande dat het dan vanuit de binnenkant geïsoleerd wordt, isolatie aan de buitenkant is natuurlijk een ander verhaal, maar dat is misschien ook weer lastig bij een tussenwoning.
 

Tiho

  • #4
Dat kan ook. Je dak ligt idd wat hoger dan de buren tenzij ze meedoen.

Isoleren heeft volgens mij altijd zin. En als je het nu niet doet kun je er dus spijt van krijgen. Andersom niet.
 

Migs

  • #5

Bouwstakker

  • #6
Altijd doen... die paar euro die je meer kwijt bent.
zomers staat het zonnetje op je dakbedekking te schijnen dit wordt natuurlijk super warm. als er isolatie tussen zit zal het wel minder warm zijn

dak aan de buitenzijde isoleren kan met een meerlaags isolatie (ff googlen) zit echter wel een prijs kaart je aan...
sc6
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu