Dakkapel isoleren na vervangen buitenwanden

Dominee

 • #1
Ik heb de buitenwanden van onze dakkapel vervangen voor trespa.

En heb hierdoor ook de isolatie moeten verwijderen omdat deze aan de oude beplating vast zat gespijkerd, nu zit ik me alleen af te vragen hoe ik dit het beste weer kan isoleren!

Gewone isolatie van een rol lijkt me niet handig want dat zakt zo weer naar beneden, en ik kan het ook niet aan het trespa vast maken.

Weet iemand nog een goed idee, de ruimte tussen het trespa en het te plaatsen gips is 4cm.

B.V.D.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Chathanky

  • #2
  Beetje summiere omschrijving, zijn minerale isolatieplaten geen oplossing?

  Om welke delen van het kapel gaat het?

  Houd wel rekening met je dampscherm. Voor platte daken is een regulerend scherm wel het veiligste.
   

  Jacco

  • #3
  U bent mijns inziens iets te voortvarend aan het werk gegaan. Ik begrijp dat u wilt isoleren van binnenuit.
  Allereerst, trespa moet ventilerend worden aangebracht, dit betekent dat er geen isolatie contact mag maken met uw trespa.
  Als uw eerst had geïsoleerd, had u de constructie naar buiten toe iets breder kunnen maken zodat u ruimte overhield voor een dikkere isolatie.
  Nu kun je eigenlijk alleen nog maar een harde isolatie aanbrengen van 2 a 3 cm. Daarna aan de binnenzijde folie, daarna de afwerking. Bij het plaatsen van de isolatie rekening houden dat dit vrijblijft van uw trespa.

  Maar de beste manier mijns inziens blijft, trespa verwijderen, konstruktie dikker maken, isoleren, dampopen folie plaatsen, hierna tengels om afstand te houden tussen het trespa en de folie. Daarna trespa terugplaatsen.
   

  Dominee

  • #4
  Ik heb gewoon de oude houten plaat van de zijwanden verwijderd en door trespa vervangen!

  Deze constructie die vanaf de bouw 30 jaar geleden al zo zit, bestond uit een houten driehoek die aan de randen gespijkerd zat en aan de binnen kant zat/zit gips met hier tussen glaswol!
  Er was ook geen folie o.i.d. toegepast! alleen hout,glaswol en gips!


  p.s. trespa is toch ook dampdicht??!
   

  Jacco

  • #5
  Je vergeet dat de houten plaat die ervoor zat ademt.
  En trespa heeft heel andere materiaaleigenschappen dan de houten plaat. Zo werkt trespa 4mm per meter, dit betekent dat je tussen de stukken onderling sowieso ruimte moet houden. Dit betekent ook dat de bouten met 6 mm voorgeboord dienen te worden.
  Het dampdichte folie aan de binnenzijde dient ervoor dat het zogenaamde woonvocht niet in de constructie trekt.
  Tevens staat in de montagevoorschriften van trespa dat het geventileerd aangebracht dient te worden. Dit in eerste instantie i.v.m de condensatie die optreedt aan de achterzijde van de trespaplaat en zodoende je constructie niet verrot. Als tweede om het vocht wat ontstaat door het isoleren ook weg te kunnen ventileren. Wat ik gistern niet opmerkte, is een andere mogelijkheid om je constructie naar binnen toe op te dikken, zo kun je het probleem ook anderziens oplossen
   

  Dominee

  • #6
  De zijkant bestaat uit een stuk, en de gaten heb ik inderdaad voorgeboord met 6mm!

  Als er folie tussen moet tegen het woonvocht dan moet dit toch gelijk achter de gipsplaten zitten... anders komt het toch als nog in de constructie?

  En als het geïsoleerd is dan zou je verwachten dat de plaat niet condenseerd want pas als de plaat koud is en de binnen lucht warm slaat er condens op lijkt mij!

  Ben blij met je antwoorden, moet nu alleen nog verzinnen hoe ik het het beste kan aanpakken!
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu