Dakkapel isoleren van binnen?

A

Anonymous

Gast
  • #1
Beste kundige :)

Mijn nieuwe dakkapel gaat van binnen afgetimmerd worden.
Ik heb een vraag over de isolatie.
Op het dak is er geïsoleerd, dus van binnen is het zeker af te raden. Maar het boeiboord is van binnen uit te zien.
De rand van het dak steekt 10cm over het kozijn en is een balkdikte (ca. 15cm) hoog.
Hoe kan ik deze bak (van binnenuit gezien) het beste isoleren??
Volduwen met glaswol?? of
De ruimte tussen bovenkant kozijn en onderkant dak volzetten met schuim of wol??? (en dus de bak aan de buitenzijde hol laten).

Graag jullie advies.

Cheers Jan Willem
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
beste Jan Willem,
de laatste optie is de beste. Ik weet natuurlijk niet precies hoe e.e.a. bij jou in elkaar zit, maar je beschrijving geeft een aardig beeld. Het volduwen van je overstek met steenwol kan afhankelijk van de gebruikte constructie redelijk nutteloos zijn. Eventueel condenswater van de binnenkant van het boeideel maakt de wol nat en zo ook de hele binnenkant van je overstek. Inderdaad het stuk tussen bovenkant kozijn en onderkant dakplaat dichten. Gebruik een harde isolatieplaat, piepschuim kan, maar beter is roofmate (dat blauwe of groene spul) Goed op maat snijden en er stevig tussen zetten. Als je niet zo nauwkeurig kan snijden kan je het ook iets ruimer nenen, met wigjes lokaal klemmen en de randen afpurren. Kijk wel uit met Pur schuim, voor je het weet rollen de vlokken PUR over je kozijn, krijg je er erg lastig af!! Let goed op de kierdichting, anders is de isolatie zinloos.

btw: zat het niet in de prijs bij de aannemer/klusser?, mag je toch wel aannemen.

succes
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Beste J.W.

Mijn voorganger heeft een mooi verhaal geschreven echter klopt niet geheel. Inderdaad niet het plafond nogmaals isoleren als er bovendaks al geïsoleerd is want dan krijg je condensvorming. De methode 2 is een goede echter zou ik een harde steenwoldeken van Rockwool pakken. Type 211 of 201 de isolatiewaarde is namelijk veel hoger als een hardschuim eps 20 tempex paneel daarbij heb je geen PURschuim nodig en als je een hardschuimpaneel met dezelfde isowaarde wil hebben kom je al snel op een styrodur isolatieplaat en deze is gewoon kostebaar. Neem een rockwool met een dikte van 75 tot 80mm dan kom je al richting een r-waarde van 2.5-3 en zorg dat de overkraging van het dak aan de buitenzijde kan blijven ventileren.

Suc6 Paul
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu