CV wordt niet warm! Vaillant Thermocompact VCW NL

Jeroenmarc

  • #1
Helaas wordt de CV hier niet meer warm. De waterdruk was te laag, maar die heb ik inmiddels bijgevuld. Verder is er wel gewoon warm water. Het betreft een Vaillant Thermocompact VCW NL 242 E A aardgastoestel.
Heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen, en hoe ik dit kan fixen? Bvd!
 

System7

  • #2
Heb je afgezien van het bijvullen de radiatoren ook ontlucht? Op de onderste verdieping beginnen en naar boven werkend alle ontluchtingskraantjes even opendraaien tot alle lucht eruit is (doek of oud pannetje erbij voor het water) en dan nogmaals bijvullen.

En op sommige ketels zit een schakelaar waarmee het verwarmingsdeel uit te schakelen is...
 

Jeroenmarc

  • #3
Bedankt voor de snelle reactie! Die schakelaar zit er inderdaad op, maar die staat goed. Denk je dat de kans reeel is dat hij ontlucht moet worden (de CV blijft op nul graden staan) ? Dan moet ik namelijk morgen op zoek gaan naar een ontluchtingssleuteltje.
 

System7

  • #4
Als je bedoelt dat je keteltemperatuur op 0 graden blijft staan dan is het tijd om een cv-monteur te laten komen. Even kort resumerend: het verwarmingsdeel staat aan (schakelaar) en de thermostaat in de woonkamer is hoog genoeg ingesteld om de cv aan te schakelen, en wat gebeurt er dan? De vlammen blijven uit, gaat de pomp wel draaien, etc. etc. ?

Maar ontluchten moet je eigenlijk altijd doen na het bijvullen.
 

Jeroenmarc

  • #5
Het verwarmingsdeel staat aan, en de thermostaat staat hoog genoeg ingesteld. Als ik hem uit- en vervolgens aanzet hoor ik wel gezoem, ik vermoed dat dat de pomp is die gaat draaien. De vlammen blijven uit. Als ik de warm water kraan opendraai, komen er wel vlammen.
 

Chathanky

  • #6
Wat voor thermostaat heb je hangen?
 

Jeroenmarc

  • #7
Zo'n klassieke Vaillant VRT-E
 

Chathanky

  • #9
Volg het linkje van ceevee monteur maar, de thermostaat kan het haast niet zijn.
 

Jeroenmarc

  • #10
Een paar dagen weg geweest, en inmiddels de radiatoren ontlucht.
Als ik de ketel uit en aanzet (en dan de thermostaat aanzet) gaat de drukmeter wat tilten en wordt hij heel even warm (10 graden ofzo) om vervolgens weer onder nul te gaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu