Driewegklep: Vaillant VCW 346 pompt warme water niet rond

Ndesch

  • #1
Ik installeerde gisteren een nieuwe CV-ketel op een bestaande installatie; een Vaillant VCW 346. Voor de centrale verwarming moet de ketel verwarmen tot 75°. Hij slaat slechts een seconde aan, gaat dan voorbij die temperatuur, en slaat af. De radiatoren zijn ijskoud. De pomp circuleert het warme water immers niet (ook al moet ie 5 minuten nadraaien volgens de diagnosecodes) en dus denkt de ketel dat het vereiste niveau is bereikt. Ik hoor dat, aangezien de secondaire warmtewisselaar direct heet wordt, het mogelijk de driewegklep is. Klopt dat? Wat kan ik doen om dit te verhelpen?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
loopt de pomp wel?
 
  • Like
Waarderingen: Ndesch

Ndesch

  • #3
Update: Ik keek de driewegklep na door ketel af en aan te zetten, en zag de stang duidelijk bewegen dus zou moeten werken.

De pomp werkt; ik voel en hoor ze in werking. Of toch tenminste, gedurende die twee seconden dat er ontbranding is.
 

Ndesch

  • #4
De radiatoren werden net heet, toen de ketel opwarmde van 7° tot 75°, en de pomp tegelijkertijd het warme water circuleerde, gedurende een langere periode. Het warmt prima op in huis.

Maar eens relatief warm is er het genoemde probleem; ketel gaat snel wat graden bijwarmen en afslaan waarbij de pomp niet 5 minuten blijft nadraaien, zoals d.18 (0) en d.1. (5) vereisen. De pomp blijft slechts een paar seconden, tijdens die korte ontbranding, werken en stuwt niks rond. Je hoort die zeer geringe doorstroming ook in de radiatoren.

Waarom draait de pomp enkel tijdens een ontbranding? Is er een setting die ik over het hoofd zie? Is nieuwe printplaat met fabrieksinstellingen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu