Geiser Vaillant 250/7 wordt niet warm

Chuck

  • #1
Mijn Geiser Vaillant 250/7 wordt niet warm.
Het is al een oud beestje, maar wegens verbouwing van het huis moet hij even z'n best doen. Dit deed hij ook, totdat de waterleiding omgezet werd (kreeg nieuwe meter). Dit ging niet helemaal vlekkeloos, waardoor er waarschijnlijk enige grond in de leidingen terecht is gekomen.
Daarna heb ik van de geiser het watergedeelte er onder uit gehaald, membraam uitgewisseld, de beide andere kleppen met veren waren nog gangbaar. De voorste instelkraan van het warme water heb ik vervangen. Maar het water wordt niet warmer dan graadje of 40.

Moet ik de instelschroef in de afgaande warm water leiding ook instellen en hoe? Als ik hier aan draai, wordt op het laatst het water rond de 40 graden.

Ik heb wel het idee dat de hoeveelheid water hoog is.

Heeft iemand meer ervaring hiermee?
Alvast bedankt!
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Meet eerst eens hoeveel liter water er per minuut uit komt.
Klinkt eigenlijk naar een defect membraan.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Met het monteren van de knop op de waterhoeveelheidsregeling kan de knop iets verschuiven, draai de pin van de regeling zoveel mogelijk naar rechts met een tang en monteer de knop opnieuw.
Dat er een lek in een nieuwe membraan zit lijkt me stug.
 

Chuck

  • #4
Bedankt mannen voor de snelle reactie!

Ik heb, zoals Jan opperde, de temperatuur kraan iets verder gekregen. Het water is nu ca 50 graden (kan hand er net niet meer onder houden). Alleen dit is niet wanneer de kraan voluit is. Ik meet nu ca. 4 liter per minuut.
Zet ik de kraan voluit, dan zakt de temperatuur en is de waterhoeveelheid ongeveer het dubbele.

Bovenstaande is trouwens wel door enigszins de kraan in te draaien, welke geplaatst is in de afgaande heetwaterleiding, het huis in. (hoor ik deze in te regelen??)

Dat het membraam stuk is, is mogelijk, maar hij is splinternieuw. Ik heb zelfs het hele water gedeelte laten zien aan een installateur, hij zei dat de beide klepjes nog goed genoeg open en dicht gingen, maar dat het oude membraam veel te slap geworden was, maar nog niet lek. Voor de zekerheid die dus vervangen en de temperatuur regelkraan. Nog even voor jullie info: de 2 boutjes waarmee het water gedeelte vast zit aan het gas gedeelte, waren helemaal vast geroest, moest ik d.m.v. een linkse tap e.d. er uit halen. Misschien teken dat er meer geoxideerd kan zijn met eventuele extra gevolgen??

Volgens mij is op 1 of andere manier de waterflow gewoon te hoog, alleen nu nog de vraag hoe dit kan. Als ik hem nl. smoor door de afgaande kraan in te draaien, gaat op een gegeven moment de vlam uit, dus dan wordt het doel niet gehaald.

Misschien veel info en vragen naar jullie, maar alvast bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu