Van Agpo naar nieuwe Vaillant, wordt niet goed warm!

Piet K

  • #1
Hallo,

Deze week een nieuwe ketel gekregen, de oude Agro Econpace 27C was stuk. Ding was uit jaar 2000, dus niet al te oud, maar gezien de problemen ermee heb ik besloten een nieuwe aan te schaffen die hopelijk ook minder lawaai maakt.

De installateur stelde een Vaillant hRSolide 30-34 voor, wat een zwaarder type is, modulerend en stiller is. Ik ben akkoord gegaan en deze is netjes geplaatst en toen de installateur weg ging begon het al warm te worden in huis (na 2 dagen kou met deze vorst :mrgreen: )

Verwarming werd wel warm, maar de woonkamer kwam niet verder dan 19 graden, na 5 uur branden. Overige verwarmingen uitgezet etc, maar weinig verschil. Volgende dag een aantal keer contact gehad (cv stond toen al > 24 uur aan) en eerst het bypass-ventiel ingedraaid en inderdaad werden de verwarmingen warmer. Maar nog steeds niet goed. Gisteren is de cv-aanvoertemperatuur naar 85 graden gezet en dat scheelt aanzienlijk en uiteindelijk sloeg de thermostaat een keer uit (na 2 dagen continue te hebben aangestaan (en de cv dus ook!)). Maar dan hadden we overige verwarmingen nog uit staan (ook nog geprobeerd aan te zetten) en de rolluiken thuis dicht.

Kortom: er lijkt iets niet goed te gaan en klinkt als een instelling (?). De oude Agpo functioneerde wat dat betreft beter, 's ochtends lekker warm, maar met dezelfde instellingen is het deze ochtend 17,5 graden ipv 21 wat we gewend waren.
Ik las in dit forum dat iemand hetzelfde probleem heeft gehad (duurde lang voordat het warm werd) en dat de installateur even iets instelde en voila. Heeft iemand een tip of truc want de installateur weet het (nog) niet.
Overigens wordt de verwarming boven op een gegeven moment wel loeiheet. Leidingen in de woonkamer voelen warm aan en de verwarming straalt toch wel hitte uit. Zou het iets met de rondpompsnelheid kunnen zijn, of de modulerende werking?

Ik hoop dat iemand een goede tip heeft, want je mist de comfortabele warmte wel. Help??? bvd!

Piet
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Even een instelling veranderen en dan is het warm lees het topic nog maar eens.
Waarschijnlijk is je systeem niet in balans waardoor er te heet water retour komt, de ketel zal dan minder heet stoken, de oplossing is dan om de radiatoren die helemaal heet zijn iets dicht te draaien.
als op alle radiatoren op de onderzijde(retourbuis) ongeveer dezelfde temperatuur krijgen zal je ketel veel beter werken.

Ivm garanties gewoon de installateur terug laten komen en laat hem dan maar bellen met Vaillant, die vertellen hem wel wat hij moet verranderen/instellen.Doe je dat zelf en er gaat iets mis, weg garantie of je moet extra kosten betalen.
 

Pigion

  • #3
Als het huis 2 dagen niet is verwarmd, dan zal het ook even duren voordat het huis weer doorgewarmd is.
Aangezien de nieuwe ketel iets meer vermogen heeft, moet zeker de gewenste temepratuur (21 :roll: ) kunnen worden gehaald. Dat die 21 C niet worden gehaald, heeft zo goed als zeker met de inregeling van het totale systeem te maken en zeker met de inregeling van de radiatoren.
- Hebben de radiatoren een voetventiel.
- Heeft de installateur aan dez wate ingesteld?
Pigion
 

Piet K

  • #4
Dat zeker de gewenste temperatuur gehaald moet worden zei de installateur ook. We hebben geen voetventielen op de radiatoren en een gewone kamerthermostaat. zoals gezegd heeft het veranderen van de CV-aanvoertemperatuur zeker gescheeld, mischien halen we het daar nu net mee als het wat warmer buiten wordt. Maar het voelt niet geheel goed.

bedankt voor de reacties tot nu toe!
Misschien zijn er nog verdere tips wat ik zelf kan doen. Ik zal sowieso de installateur nogmaals raadplegen.
 

Piet K

  • #5
Misschien ook goed om te vermelden dat we geen radiatoren in huis hebben maar convectoren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu