Cv verkeerd gemonteerd ?

Jupijn

  • #1
BD98ABC8-E4F7-47EB-925F-95DB65A62A14.jpeg

Ik ben bezig met het verplaatsen van een radiator. Zodoende heb ik mij wat verdiept in zij en onderaansluitingen. Dit is een andere radiator in het huis dan die ik wil vervangen, maar is dit niet verkeerd gemonteerd? Aan en afvoer kunnen toch nooit zo gemonteerd zijn? Of zijn de lamellen van binnen afgesloten waardoor het water wel moet circuleren ?
 

ADDave

  • #2
Warm water wordt boven ingevoerd.
De warmte wordt afgegeven aan de ruimte waardoor het water afkoeld en beneden weer afgevoerd wordt.

Niks mis mee hoor
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Niets mis mee.Heet water gaat boven in naar links en naar rechts en zakt dan naar beneden en word onder weer weggevoerd.Er zijn betere aansluitingen maar dit is prima O.
 

Jupijn

  • #4
Ah bedankt voor de reacties. Nog een tweede vraagje; zit er verschil in zij - onderaansluiting van een radiator? Ik kreeg van iemand het advies om een zogenaamde 'blok radiator' te nemen, waarbij de aan en toevoer van onder geschied. Die elementen zijn in prijs duurder, maar maakt het ook wezenlijk uit? Als beide opties kunnen is er dan 1 beter dan de ander?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Ze zijn hetzelfde, bij een onderblok loopt de aanvoer tussen de platen door naar de bovenkant, waar een speciale insertkraan in komt of een blinddop.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu