CV Ketel / Warmtepomp / Airco of een combi?

Megablock89

  • #1
Hallo,

Graag jullie mening! We zijn momenteel een nieuwbouw woning aan het bouwen, de vergunning is voor 1 juli aangevraagd dus wij mogen nog op gas. Ons is geadviseerd om de Intergas Extreme 36 als ketel te gaan nemen.

Nu is de vraag in dit geval, ons huis is enorm goed geisoleerd. Zomers kan zorgt dit er dus voor dat de temperatuur niet makkelijk naar beneden kan.
Wij willen eigenlijk zomers de temperatuur wel naar beneden brengen. We zitten nu behoorlijk in dubio want horen meerdere dingen en elke installateur heeft zijn voorkeur, wat zouden jullie aanraden?

We hebben op de beneden en 1e verdieping vloerverwarming, op zolder niet waar ook nog 2 slaapkamers komen.

CV ketel in combinatie met een warmtepomp zodat deze kan gaan koelen?
CV ketel in combinatie met sateliet airco?

En welke mechanische ventilatie zouden jullie dan nemen type C of type D (WTW)

Ook zouden wij niet genoeg hebben aan een CW 5 (intergas extreme) ivm 2 badkamers waarvan 1 met regendouche en zouden dus over moeten naar een CW6.

Kunnen jullie ons helpen, we zien door de bomen het bos niet meer. :(
 

Marcn88

  • #2
Ik zou helemaal geen ketel meer nemen als de woning goed geisoleerd is zul je meer koelen dan verwaemen dus is een wp een veel betere investering helemaal icm pv panelen.
Ook het tapwater is prima te regelen met een warmtepomp als de boiler en of buffer van voldoende grote zijn voor de ventilatie zou ik dan een wtw nemen zodat deze ook koele lucht kan inblazen voor de koelere dagen waarbij de zon instraling de woning teveel opwarmt
 

Megablock89

  • #3
De meeste installateurs geven wel het advies om toch de ketel te behouden omdat ze nog niet 100% zeker zijn van de warmtepompen. We hebben deze optie ook wel overwogen alleen dan hebben we een mega systeem nodig en de kosten hiervan zijn veel hoger, ook met subsidie.

Alleen qua koeling twijfelen wij nu erg...
Gas aanvraag is tevens ook al gedaan..

Jij zou dus geen combi van ketel en warmtepomp adviseren?
We zijn er vooral een beetje sceptisch in dat de warmtepomp veel meer verbruikt onder een bepaalde temperatuur.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik zou nog wachten, er zitten heel andere zaken aan te komen, zie hier.

Dit is niet bedoeld als discussiestuk.
 

Megablock89

  • #5
Ja klopt dit had ik inderdaad gezien. Alleen we zijn nu eigenlijk zover dat we de vloerverwarming willen gaan leggen en moet hierbij nu wel alvast een keuze maken voor een ketel/ warmtepomp en overige installatie dingen.

En aangezien onze eigen installateur niet heel veel van warmtepomp en koeling af weet hebben we 2 andere instllateurs gevraagd en deze gaven beide 2 opties.. maar wat de beste is weten we dus niet..
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #6
Megablock89 schreef:
De meeste installateurs geven wel het advies om toch de ketel te behouden
En aangezien onze eigen installateur niet heel veel van warmtepomp en koeling af weet.....
En door dit soort figuren wordt de introductie van nieuwe technieken behoorlijk vertraagd!!!
Laten ze zich eens beter informeren over de mogelijkheden, dan kunnen ze de juiste adviezen geven.
 

Megablock89

  • #7
@DEgooyer ik snap dat je er zo over denkt! Ik zou precies hetzelfde hebben als er mensen zijn in mijn vakgebied welke niet mee gaan met de ontwikkelingen.

Verder hebben wij in 2017 alle plannen al op een rij gezet en we hebben meerdere aannemers gesproken en allemaal (behalve de Duitsers) waren niet overtuigd van een warmtepomp. Vandaar dat wij dus ook een gasaansluiting laten aanleggen.

Welk advies hebben jullie verder qua merk/type warmtepomp met WTW?

En anders qua combi ketel/warmtepomp.

Zoals ik aangaf hebben we anders een CW6 ketel nodig. (gezin 3 kinderen, dubbele douche (badkamer), kookeiland inductie verdere normale huisdingen, Op een oppervlakte van 250 vloerverwarming. [/quote]
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #8
Volg gewoon wat er allemaal nu op ons af komt m.b.t. de energietransitie. Dat gaat echt gebeuren, ondanks alle geluiden van de sceptici. En het gaat m.i. sneller gebeuren dan we denken. Laat degenen die nu nog alles bij het oude willen laten: over een paar jaar lopen ze hopeloos achter.

Een combi cv-ketel/warmtepomp is ook weer zo'n typisch Nederlands product, waarvan weinig buitenlandse aanbieders zijn
M.i. voor degenen, die maar geen vertrouwen hebben in de huidige warmtepompen en met verkeerde partijen in zee gaan en dus in hun (m.i. onterechte) mening bevestigd willen worden.
Een overgangsproduct (net als de hybride auto: net niet het één en net niet het andere)

Ik zou momenteel een lucht-water warmtepomp adviseren i.c.m. met zonnepanelen + overal vloerverwarming met een goede zoneregeling. Ik was al ruim 10 jaar geleden behoorlijk onder de indruk van dit soort warmtepompen van Duitse makelij. Sindsdien is er veel ten goede veranderd en kan men het volste vertrouwen hebben in het product.
Neem contact op met producenten van dat soort producten en je zult steeds enthousiaster worden.
Het is jammer genoeg nog steeds niet zo bijster goed gesteld met degenen, die deze producten zouden moeten installeren: een warmtepomp is echt iets anders dan een cv-ketel !
 

Marcn88

  • #9
Helemaal eens met DeGooyer, wij hebben diverse projecten draaien op 100%warmtepomp voor verwarmen warmwater en koeling en geen gas aansluiting dit betreft gewone rijtjeshuizen tot grote villa's met zwembad en de mensen zijn er zeer tevreden over de warmtepompen draaien daar nu 11 jaar zonder noemenswaardige problemen.
Zorg er wel voor dat de vloerverwarming echt per ruimte wordt gelegd en geen groepen in verschillende ruimtes en neem een partij in de arm die ervaring heeft met warmtepompen.
Installateurs die en een gasketel icm een warmtepomp verkopen kennen meestal de techniek niet goed waardoor ze de ketel als backup bijplaatsen maar dan behaal je nog weinig voordeel je hebt immers nog steeds vastrechtkosten ed
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu