Buitenmuur optrekkend vocht

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #61
Beloof je wel dat je ons op de hoogte houd en voor mij graag een plaatje erbij.
 

O.Lossing

  • #62
Okee, gat gegraven. Behalve steeds dieper, werd het gat ook steeds groter De voegen zijn plaatselijk tot 2cm diep weggesleten en dat zat vol natte blub (FOTO 22a). Dat zal ‘m wel niet zijn maar draagt er misschien toe bij. Vanaf onderkant fundering voorzichtig verder met schepje en emmertje. Extra voorzichtig bij afgedopte pijp en het was even schikken toen ie wegbrak maar het bleek gewoon bouwafval te zijn (FOTO 22b). Naast de spouw gevallen, zeker. Of de spouw zat vol, kan ook. Op eerdere foto van de binnenkant leek ‘t of er plastic vuilniszakken onder de fundering zat of zo (FOTO 22c) maar in daglicht bekeken bleek het toch hetzelfde doorzichtige plastic te zijn als elders onder de fundering. Van de buitenkant zie ik 4 leidingen liggen (FOTO 22d1 en 22d2). Rechts van de riolering lijkt geen aansluiting vanaf HWA / regenpijp te zitten. Kon niks voelen met de spade ook niet. Het was allemaal droog na de eerste 30cm of zo aan vochtige tuinaarde. Gister wel regen gehad. Ga wit zand onder de fundering stoppen (FOTO 22e) en de voegen verbeteren (FOTO 22f). Zal het gat nog even niet dicht gooien maar open laten (FOTO 22g) voor suggesties. Hartelijk dank.

FOTO 22a.JPG FOTO 22b.JPG FOTO 22c.JPG FOTO 22d1.JPG FOTO 22d2.JPG FOTO 22e.jpg FOTO 22f.JPG FOTO 22g.JPG
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #63
Ik zie niets vreemds. Die kleur van de stenen op de laatste foto (nat) is volkomen normaal voor stenen onder het maaiveld. Als je het gat open laat zal dat ook nog lang zo blijven. Voegen zijn niet gesleten maar nooit gemaakt, waarom zou je ook onder de grond, ook normaal.
Doorzichtig plastic is wellicht neergelegd tbv het storten van de betonnen balk.
 
Laatst bewerkt:

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #64
Je moet verder graven en de leiding bloot leggen van de HWA deze kan ook bij de buren op zitten hoor.
Of voor je ontstopping stuk zit een Y-stuk die naar de HWA gaat.
Want waarom had je blubber in die voegen
En waarom zie ik hier onderin 2 kleuren pvc HWA buis?
Misschien is hier reparatie geweest maar daar door onder leiding gescheurd tegen de muur.
Naamloos.jpg
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #65
Kan allemaal en nu je eenmaal zover bent zou ik ook even doorgraven om dat uit te sluiten. Maar mijn vraag blijft: hoe waarschijnlijk is het dat optrekkend vocht vanuit de bodem zo hoog en in dat patroon in de gevelstenen trekt. Ik denk vrijwel 0.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #66
Als ik lekkage problemen moest op sporen van ons bedrijf en anderen vonden niks ging ik toch zover zoeken dat het verklaarbaar was a>b>c>a dus dat het kringetje rond was.
Hier mee probeer ik te zeggen dat de een zegt ik zie niks en ik zie wel wat.
Die kleine dingen kunnen iets zijn en dan moet je een verklaring voor vinden.
Dus er moet iets zitten van afvoer die slecht loopt bv een sifon.
Een leiding die gescheurd is tegen de muur.
Er steken stukken specie uit specie op hoogte fundatie dit kan iets wezen dat het vele buitenwater daaar op vangt en dan via de voeg naar binnen trekt
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #67
Ik ben het eens met je opmerking over die uitstekende specie, je ziet wel eens dat juist daar vocht tussen de fundering en de opbouw naar binnen trekt (ik heb nog niet gezien dat je dan dat optrekkende vocht in het buitenspouwblad krijgt, maar zoals je zegt het is nooit nooit).
Ik heb in mijn eigen huis zo'n rand afgeslagen met een beitel en de overgang fundering opbouw op die plek ingeteerd. Toen was het (na een half jaar nadrogen) afgelopen met een schimmelplek in de hoek van het plafond van de kelder die er al 20 jaar zat.
 
Laatst bewerkt:

O.Lossing

  • #68
Edwinnn- - - OK, dus dat plastic is er niet tegen opstijgend vocht ? Zal ik wel vochtkering hebben dan, dus.. Zit er ook wel beetje slapjes onder, ja. Het was nodig bij storten, snap ‘t.



Henk - - - Ben nog even ’n paar fotootjes wezen maken van 3 regenpijpen onderaan. Maar op deze foto’s is toch te zien dat ze alle 3 hetzelfde zijn, lijkt mij althans en behalve dat ik even geen zin meer heb ik verdere graafwerkzaamheden en de boel bij de buren ook niet open wil halen, snap ik de logica even niet. Morgen weer ’n dag.



Wgb - - - Wat voor plaatje bedoel je ook al weer ?

22x1 Regenpijp bij mij.JPG 22x2 Regenpijp bij mij.JPG 22y Regenpijp 2 huizen verder ene kant.JPG 22z Regenpijp 2 huizen verder andere kant.JPG
 

O.Lossing

  • #69
Edwinn - - - Je laatste bericht had ik nog niet gelezen. Ja, vanaf de bakstenen gevel naar beneden loopt het bij de fundering niet vlak verder. Er zit richeltje van 1 a 2 cm, soms 3- (foto 22zzz1). Ik zet liever overal puntjes op de i. Misschien moet ik hier die hoek bij de richel echter gewoon dichtmaken (zie plaatje 22zzz2).

FOTO 22zzz1  Richel.JPG 22zzz2.png
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #70
Onderin zie je een verlengde reparatie sok en buis iets schuin gezaagd en zit er niet ver in de buis.
morgen maar verder als ie verstopt is spuit het daar ook uit want die sok is los en niet gelijmd
1637608026427.png

En dat van die rand van beton daar stroomt het water op en dan zo via de specie onder de vloer die slecht geventileerd is om dat isolatie er voor zit onder de vloer.
Ook zie je een gat in grond, naast afvoer dat daar water langs stroomt.
1637608316690.png
1637608316690.png
 
Laatst bewerkt:

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #71
Dat randje dichtsmeren met dat voegsel dat je hebt of cement of zo heeft echt geen zin. Zoals ik zei heb ik eens een vochtprobleem verholpen door die hele rand 20 cm boven en beneden de overgang fundering-opbouw schoon te maken, specie weg te kappen en in te smeren met teer. Of het iets aan jouw vochtprobleem verhelpt is de vraag, want er is nog geen diagnose gesteld.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #72
Gescheiden riool systeem.?
Dat spuiten of de hoeveelheid water zal wel meevallen het is een dakje van een paar m2.
 

Bernhard

  • #73
Als een steen nat wordt door lekkage zal de steen ernaast kouder worden. Door de lage temperatuur zal dan de vochtige lucht op die steen condenseren, En dan is de volgende steen aan de beurt enz.
 
  • Like
Waarderingen: O.Lossing

O.Lossing

  • #74
Henk- - - Die foto die jij laat zien is van 2 huizen verder maar misschien zijn alle huizen wel op dezelfde manier afgewerkt. Heb nog even klein beetje lopen graven tot scherpe rand achter regenpijp daar waar fundering begint. Ziet er niet best uit en blub er onder doet inderdaad lekkage vermoeden. Koude blub. Goed bezig.

22  zzzzz1.JPG 22 zzzzz2.JPG
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #75
Wel eigen situatie foto`s laten zien want kom ik op dwaalspoor.
 

O.Lossing

  • #76
Regenpijp bij mij

22x1 Regenpijp bij mij.JPG 22x2 Regenpijp bij mij.JPG
 
  • Like
Waarderingen: Henk253

O.Lossing

  • #77
2 huizen verder ene kant en 2 huizen verder andere kant.

22y Regenpijp 2 huizen verder ene kant.JPG 22z Regenpijp 2 huizen verder andere kant.JPG
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #78
plant groeit goed in die stenen haal dat maar eens weg misschien zie je ook een wegspoelgatje.
 

O.Lossing

  • #79
Bodembedekker. Het goedkope alternatief voor tuin bestraten laten. Had ik even op grijs grind bij buren gelegd. Daar zit scijnbaar niks onder aan wegspoel gaten. Heb aan mijn kant al achter de regenpijp tot voorbij scherpe funderingsrand grond verwijderd. Had je bericht #74 al gezien ?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #80
Heb alles aandachtig bekeken en gelezen!
Ga morgen maar verder open graven en als je de leiding vrij hebt dan hang je een tuinslang vol in de afvoer van het dak en laat een hele tijd water stromen misschien komt er iets in zicht.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu