Buitenmuur optrekkend vocht

O.Lossing

  • #101
p.s.
Zelfde merk deksel Dijka maakte wellicht 't verschil maar vaseline had ik ook nog wel kunnen doen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #102
Dan had je mazzel.
Ik plaatste vaak dan een nieuwe sifon, werkten op uurloon en dan met een druppende aan sluiting zitten te knoeien een half uur of nieuwe er in maken zien ze toch graag nieuw.:wink:
 

O.Lossing

  • #103
Een brug te ver voor mij.
 

O.Lossing

  • #104
Toch maar mortel voor de voegen. Niet die quick fix.

25A- VOEGMORTEL.jpg 25B- JOINT FIX.png
 

O.Lossing

  • #105
Verrassend resultaat met beitel. Mooi 45 graden maar is DIT nou de waterkering ?

25c.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #106
Waarom waterkering onder een afdakje. :wink:

Succes.
 

O.Lossing

  • #107
Ja, super bedankt allemaal maar als ik dan toch geen vochtkering heb, heeft bedje zand onder de fundering precies beneden vochtplek toch wel zin, lijkt me. Weer een factor uitgesloten (foto 25d). Versleten voegen, nog zo'n factor (foto 25e), ook uitgesloten. Maar goed, om met Wsb zijn woorden te spreken,` ik ga het eens aankijken`. Factor lekkende regenpijp is natuurlijk de allergrootste factor, ook uitgesloten nu. Hoorde ‘m weer aardig lekken vandaag maar dan vanuit de binnenkant. Mooi echootje. Spouwvervuiling ga ik sowieso nog wel even bekijken maar als de vlek niet opdroogt, ga ik in de zomer aan de gang met pek of bitumencoating.

Iedereen bedankt, Rola natuurlijk, Henk253, Wgb, Edwinnn en IJkenhout, maar zeker ook Peter.

Iedereen super bedankt, de mensen behind de scenes ook en ben ik je vergeten, dan idem ditto

25d.JPG 25e..jpg
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #108
Ik ben wel heel benieuwd of de vochtplekken in de muur geleidelijk gaan verdwijnen. Tot dan is deze soap nog niet helemaal afgelopen ;-) Maar je hebt een aantal dingen nu al uitgesloten zoals je zegt (met wat gouden tips van Henk) en de aanhouder wint!
 

O.Lossing

  • #109
To be continued
 

O.Lossing

  • #110
Nog even over wat in feite een zijstraat was. Het was Iets dat opviel bij deze hele zoektocht naar de oorzaak van vochtplek naast de voordeur. Het was Iets waarvan ik dacht dat ‘t ook opgelost moest worden maar de oorzaak van de vochtplek was het niet. Ik heb het hier over een plas water op het dakje van de entree.

Ik Heb een gerenommeerd loodgieters- / dakdekkersbedrijf uit de regio er naar laten kijken. Herstellen dat dak? ,vroeg ik de vriendelijke vakman die langs kwam. Hij wou er niet aan. “Niks mis mee, kan nog wel 20 jaar mee zo”, was het advies.

Tsja, ik blij natuurlijk, hoewel . . . . . . Hebben ze misschien gewoon geen tijd voor mijn dakje? Of zijn het gewoon betrouwbare vakmensen? Ik neig naar het laatste en had wel al berekend wat de plas nou woog (niet echt veel) maar met vers grind er weer op begon dat water dus ook nog eens grotendeels de regenpijp in te lopen door verdringing. Me zorgen maken over extra gewicht doe ik dus niet. Op het internet is er over plassen op het dak vooral veel welles-nietes. Er zullen dakdekkers bij zitten zijn die vol blijven houden dat het een probleem is terwijl zuinige huiseigenaren die geen lek kunnen ontdekken, de boel de boel menen te kunnen laten. Beide logisch natuurlijk maar hoe heet dat ook weer? Belangenverstrengeling? Eigen straatje-praatje?

Van alle mogelijke mening-varianten, objectief zowel als positief, voor en tegen, ontbreekt er dus eigenlijk nog één. Daarom vraag ik je, Is de entree van jouw woning toevallig ingestort door een plas water op je dakje? Maak me aan het schrikken. Laat een foto zien.

Ik heb er namelijk, zoals gezegd, weer grind opgelegd.

Schoon Dakgrind.JPG
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #111
De meeste platte daken zijn berekend op 60-70 kg per m2. Waarschijnlijk kan jouw dakje nog wel veel meer aan omdat de overspanning gering is.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #112
Dat er water op het dak ligt is niet erg.
Ziet er weer netjes uit jammer dat buren niet mee doen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #113
Er zijn meer redenen dan instorting om geen grote plassen te willen. De meeste dakdekkers vinden trouwens juist plassen geen enkel probleem. De verzekeringen weten echter beter. Er is een grotere kans op lekkage als er veel plassen staan en er is allerlei kans op vervuiling enz. Uit de arbitrage blijkt dat plassen tot 5mm op maximaal 5 tot 10% van het dak zijn toegestaan.
 

O.Lossing

  • #114
Ja, het beste niet op lopen. Ik houd mijn hart vast met Sint en de pieten.
 

O.Lossing

  • #115
Nog een factor die ik aan wil pakken. Joco kwam er al mee in bericht #5.

Op 1 vierkante meter bij de voordeur helt het tuinpad de verkeerde kant op. Het afschot is niet goed, loopt af naar de verkeerde kant. Met luifel erboven is het net als met de klep van een pet, dat houdt bij regen de schoenen ook niet droog.

De foto’s vertellen de rest.

1----  Op 1m2 bij voordeur  afschot verkeerde kant op..JPG 2---- TUINPAD VERDEROP ONDER JUIST AFSCHOT.png 3----  orientatie.JPG 4---- Orientatie.JPG
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #116
Het beste kun je hiervoor even een nieuw topic voor aanmaken, anders loopt straks alles onoverzichtelijk door elkaar.
 

O.Lossing

  • #117
Okee Peter
 

O.Lossing

  • #118
Vochtkering ontdekt aan zuidkant woning. Laagje stevig plastic (zie 212a). Aan de noordkant, onder vochtplek naast voordeur geen vochtkering niet gezien, heb toch een aantal uurtjes doorgebracht daar. Ga daar morgen stootvoeg loskrabben.

212a vochtkering  zuidgevel.JPG 212b Noord geen vochtwering te zien zo.JPG
 

O.Lossing

  • #119
Vochtkering bij uitbouwtje / entree nog niet gevonden. Volgend jaar verder.
 

O.Lossing

  • #120
De spouwmuur. Valt niet mee gericht foto's te maken met cameraatje aan het eind van een draadje.

00P0000005.JPG 00P0000008.JPG 00P0000017.JPG 00P0000024.JPG 00P0000056.JPG 00P0000057.JPG 00P0000064.JPG 00P0000066.JPG 00P0000068.JPG 00P0000074.JPG
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu