Buitenmuur optrekkend vocht

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #121
De gehele oorzaak is die afvoer die verzakt was en uit elkander geschoven waardoor zand en grind van het dak wat in de sifon zat een verstopping veroorzaakte.
En bij regen bij het water tegen je gevel aan kwam en constant nat bleef.
Bij hevige regen val ging de pijp geheel vullen en liep dan over en stroomde bij de pijp langs en kwam op beugel en zo kreeg je de vorm van lekkage muur.
Nu moet je alles een goed laten drogen en dan een paar maanden verder bekijken.
 

O.Lossing

  • #122
Ja, over 4 maanden is het weer lente en makkelijker werken ook.

Het is helaas hetzelfde als voorheen, hetzelfde als voor de reparatie van de regenpijp. Van kletsnat tot aardig droog heb ik al weer 2 maal meegemaakt (zie foto).

Mijn zoektocht gaat door.

Ik heb ook de CW-waarde in de kruipruimte aangepast om vanuit het zuiden meer wind richting kleine aparte kruipruimte bij entree te dirigeren (zie foto en zie plattegrond). Hiervoor heb ik spotgoedkope Finfördela buigbare snijplanken van IKEA gebruikt. De maximale luchtvochtigheid was er in de week voorheen 85% maar kwam in de week sinds de aanpassing niet boven de 80%. In beide weken was sprake van vergelijkbare variabelen.

2 weken sinds.jpg cw waarde verbetering richting zuidelijke ventilatie-opening kleine kruipruimt.JPG plattegrond.png
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #123
Je hebt blijkbaar een nieuwe hobby gevonden. :denk: Op die laatste fotocompilatie van het metselwerk zie ik geen reden om verdere actie te ondernemen. Er is hier geen probleem wat opgelost hoeft te worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu