Bonkende waterleiding door buren Vrijstaand huis

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #21
Je kunt proberen om Vitens zover te krijgen dat zij het betalen.
 

Kees Bert

  • #22
Identieke zaak.(als troost ) Loopt al een tijd. Bij mij, vrijstaand huis grenzend aan 3 buren afstand omstreeks 6-10 meter reguliere woonwijk, is hun watergebruik hoorbaar na vervanging van mijn meter. Monteurs waterleidingbedrijf weten al vanaf dag 1 wat de oorzaak is, maar leidinggevende geeft de buren en dichtbij elkaar liggende leidingen de schuld. Ik hoop dat ze het toch willen oplossen, anders kun je een aansprakelijkheidsstelling vergezeld van leveringsvoorwaarden waterleidingsbedrijf optuigen voor de gevolgen...maar dat is ook al wat.
 

Douwe Willem

  • #23
Ze gaan t.z.t. de waterleiding vervangen. De waterdruk is ook niet goed. We moesten wel zelf met het idee komen dat een stuk waterleiding gezamenlijk was.
Is dat bij u niet het geval? Tekening gezien? Waterdruk wel goed?
Groet
 
  • Like
Waarderingen: Kees Bert

Kees Bert

  • #24
Nee, ik heb nog geen tekening gezien en de waterdruk is niet afwijkend volgens mij. Dank voor de tip.
Ik zal dit meenemen richting het waterleidingbedrijf.
 

Douwe Willem

  • #25
Na de nieuwe watermeter die bleef tikken bij vullen stortbak en gebruik water op de bovenverdieping is er een nieuwe watermeter geplaats zonder cijfers achter de komma Het bonken en tikken was op dezelfde plaats te horen Tikken is weg en bonken nu heel zacht De buren hebben de hoofdkraan een stukje dicht gedraaid.
Sinds vorige week ieders een eigen aansluiting De t splitsing is afgekoppeld. Ik zou een geheel nieuwe aansluiting krijgen maar dat is niet gelukt. Ze kunnen niet vinden waar de waterleiding het huis ingaat. Er is een stukje tussen gezet. Het begon met heel veel lawaai (o.a. scheuren) zonder dat ik iets aan had. Toen begon het bonken als de buren de kraan dicht deden Ik vind het dus jammer dat ik geen hele nieuwe aansluiting heb want nu is onbekend waar het lawaai vandaan kwam
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu