Blokhut hoger plaatsen!

Vand.M

  • #1
Hallo,

Weet iemand antwoord op de volgende vraag!

Om in onze een tuin een blokhut te realiseren willen wij graag een 5 hoek blokhut in de hoek plaatsen. Nu is dit een terras.

Omdat ik heb begrepen dat er een stabiele ondergrond nodig is wil ik dit ongeveer 20 cm. uitgraven. Omdat we niet graag een verhoogd gedeelte van het terras willen, zouden we graag zien dat het terras gewoon doorloopt om daarop de blokhut op hardhouten funderings plankjes te plaatsen.

De vraag is nu of het gedeelte van het terras waar we de blokhut op willen plaatsen, dus de plek die afgegraven en met ophoogzand gevuld en aangetrild gaat worden, noodzakelijkerwijs hoger t.o.v. het bestaande terras moet liggen? M.a.w. is het voldoende een waterpas aangelegd gedeelte onder de blokhut te realiseren omdat de blokhut op funderings latjes en dus hoger als de rest van het gehele terras komt te staan, zonder dat we een verhoging t.o.v. de andere tegels hoeven te maken.



Vast bedankt.

groet vand.M
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Kan prima zo.
 

Vand.M

  • #3
Hallo,

Dankje Jan voor het antwoord. Begrijp ik goed dat de hardhouten plankjes (het zijn eigenlijk van die hardhouten onderregels )ldie onder de blokhut komen er voor zorgen dat de blokhut hierdoor boven het maaiveld komt te staan?

Bedankt.

Groet,

vand.M
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ja, dat is tevens goed voor het hout van de blokhut.
 

Vand.M

  • #5
OK!Bedankt!

Als de bestrating gedaan is en het weer het verder toelaat gaan we beginnen aan het opbouwen van de blokhut. Het is de eerste keer dus maar hopen dat alles gaat lukken.

Groeten,

Mark
Vand.M
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu