Schutting van blokhutprofiel planken

Jay111

  • #1
Kenners,

Ik heb een vraag over een schutting die ik wil plaatsen.

Ik wil een schutting plaatsen van blokhutprofiel planken. 4 m lengte en 2 m hoog
Er komt bijna geen wind op omdat hij voor een bestaande schutting komt en hij komt tussen de schuur en het huis. De schutting komt op bestrating te staan

Nou wil ik weten of ik die 4 meter in 1 keer kan overbruggen en alleen een bevestiging aan de schuur en het huis voldoende is. Of dat ik toch meerdere palen moet plaatsen.

Moet ik de delen ook schroeven lijmen of spijkeren. Of kan ik ze tussen de 2 profielen schuiven zonder enige bevestiging.

Alvast bedankt voor de antwoorden. Want ik heb hier niet zoveel kaas van gegeten.

Groet,
 

Teun65

  • #2
Je gaat blokhut profiel gebruiken, nee los op elkaar en niet lijmen, wel van te voren behandelen, is het beter beschermt.
Als er geen wind op staat, en je gebruikt dikke delen bv 44 mm dan kan dat best wel stabiel zijn... maar ik ging voor één extra paal in het midden... neem je 10x10 palen sleuf van 45 mm erin en stapelen maar.

Zorg dat het goed waterpas staat.
 

Jay111

  • #3
Dank je Teun
 

Willem52

  • #4
Houd er rekening mee dat het vrij moet kunnen uitzetten. Op 2 meter hoogte zet het wel 3 cm uit is mijn ervaring. Neem palen van 10 x 10 cm en schroef er per kant 2 latten aan van 3 x 5 cm om een sleuf te maken van 5 cm diep. Hierdoor steken de laten iets uit. 2 x 3 = 6 + 4,4 = 10,4 cm
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu