Vloer in blokhut

DoraKlust

  • #1
Hallo allen,

Binnenkort ga ik een oud tuinhuisje afbreken om er een mooie blokhut van 6m x 4m voor in de plaatst te zetten. Het is in een volkstuin die over een jaar of 10 verdwijnt, dus ik bouw niet voor de eeuwigheid. Ik wil er wel kunnen blijven slapen.

De huidige fundering is een betonplaat die hier en daar gebarsten is en daardoor niet waterpas. Eruit halen kost veel werk, dus ik ga er liever bovenop door.

Ik wil op de betoonfundering betontegels of halve betonpoeren zetten. Daarop de funderingsbalk schroeven. Dit komt dan zo'n 10 cm boven de betonplaat uit. Zoals in dit topic uit 2017 ongeveer https://www.klusidee.nl/Forum/topic/isoleren-vloer-blokhut-welke-folie-te-gebruiken.107995/.

Hoe kan ik dan het beste de vloer maken? Ik zie twee opties:

1. Houten regels op de betonplaat maken, bovenkant waterpas, opvullen met isolatiemateriaal.
Voordeel: vloer rust op de grond, gaat niet doorzakken.

2. Houten regel aan fundering/onderste latten blokhut schroeven, daaronder OBS-platen (o.i.d.) schroeven, dat opvullen met isolatiemateriaal, vloer leggen.
Voordeel: er kan lucht onder de blokhut door, lijkt me goed qua ventilatie.

Wat denken jullie?
 

Sander 1972

  • #2
Zou eerst eens uitzoeken hoe lang je het nog mag gebruiken. Voordat je er geld insteekt.

En je zou het kunnen uitvullen met een tegel of wat dan ook. Maar dat is vanaf hier niet te zien wat handig is
 
  • Like
Waarderingen: DoraKlust

DoraKlust

  • #3
Heb nog geen foto omdat het nog niet is geplaatst. Maar dit is ongeveer het idee. Kan ik het beter opvullen tot de betonplaat of juist open laten?
269515AF-3BAA-42C8-9C1D-3B035F9EE540.jpeg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Openlaten maar zorg dat het water niet op de beton kan komen. Bruin is aarde. Zwart is de lijn wat je weg zou kunnen halen. Blauw is de wand.

Vloer blokhut 2.jpg
 
  • Like
Waarderingen: DoraKlust

DoraKlust

  • #5
Ja, dus zorgen dat de betonplaat net iets "kleiner" is dan de omtrek van de blokhut? Nu is de betonplaat veel groter (6 x 4 met een huisje van 4 x 3) en heb ik veel vochtproblemen.

En dan dus iets van 5 cm onder de blokhut openlaten waar dan wat lucht onderdoor kan.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Inderdaad en zorg dat de balklaag droog blijft. Dus let op het water wat van de wand loopt.

Vloer blokhut 4.jpg
 

DoraKlust

  • #7
Nog tips met wat voor materiaal ik de onderkant het beste kan maken? Ik wil aan de onderkant van de balklaag iets (platen) schroeven waar isolatiemateriaal op kan.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #8
Dat kan prima met kippengaas of dampopen folie; een extra laag beplating lijkt me overbodig en prijzig. Als het glas- of steenwol is, moet je natuurlijk wel iets kiezen waar de muizen niet doorheen kunnen komen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #9
Vermeld ook even, breng je een dichte laag, houten plaat, onder de isolatie aan dan ligt condens op de loer. Type isolatie speelt ook een rol.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu