Blokhut gekocht, nu fundering in orde maken

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Gisteren heb ik een blokhut gekocht van 4 meter breed en 3 meter diep (excl. luifel). De blokhut komt op de plek te staan waar nu nog een oude kweekkas staat.

Deze kweekkas met bijbehorende "fundering" moet dus weg (wordt weer hergebruikt nadat deze gepoedercoat is) en op de plek waar nu de kweekkas staat moet een fundering komen voor de blokhut.

Ik heb al nagedacht over de soort fundering, maar ik ben van mening dat een mooie betonvloer het beste is: geen wegzakkende tegels, geen mieren die verzakkingen veroorzaken, enz..

In de kweekkas zit al een stopcontact. Deze komt ook in de blokhut terug. Ik moet dus met het sorten van de vloer een doorvoer open houden (pijpje meestorten).

Alleen een betonvloer is pas mooi en fijn in gebruik als deze goed is gemaakt. Vandaar dat ik hier graag wat tips over wil:

- Moet de fundering precies pas zijn of juist net een paar cm. groter dan de blokhut?
- Hoe dik moet de fundering ((uiteraard gewapend) zijn?
- Hoe zit het met vorst en de fundering?
- Wat voor ondergrond moet de fundering hebben?
- Hoe kan ik het beste de bekisting maken?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Deze vraag is al vaker gesteld hier. Zoek maar op vorstrand. Onder de fundering moet bij voorkeur een vaste grondslag zijn.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Hoe kan ik in de vorstrand een doorvoer maken voor de elektra? Ik weet namelijk niet of die kabel qua diepte onder de vorstrand ligt in de grond.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Door een PVC buis mee te storten. Geen scherpe bochten maken met de buis anders krijg je de kabel er niet door.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik bedoelde met mijn vraag eigenlijk iets anders (beetje onduidelijk geformuleerd): doe je met een pvc-doorvoer door de vorstrand de vorstwerende werking hiervan niet teniet?

Goede tip van de bochten. Ik neem dus aan dat 2 x 45* beter is dan 1 x 90*. Klinkt wel logisch. Verder ben ik ook van plan meerdere doorvoeren aan te leggen voor-het-geval-dat. Deze kan je gewoon afdoppen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Vorstrand betekent dat je de rand van de vloer op vorstvrije diepte begint. Dat er een doorvoer doorheen zit maakt dus niet uit.

Het kan wel een koudebrug vormen, als je de doorvoer door isolatie heen maakt, maar dat is een ander verhaal.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #7
De vloer wordt niet geïsoleerd, want de blokhut zal gebruikt worden voor opslag van tuinspullen. De ontstane koudebrug is dus niet erg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu