Blokhut funderen / plaatsen op verhoging

TzumB

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben nieuw in de wereld van blokhutten en tuingebouwen en heb wat vragen. Binnenkort ga ik een blokhut van 3.5x2.5 45mm plaatsen en het leek me verstandig om deze (na de hevige regenval eerder deze maand waarna er een paar dagen bijna 10cm water in mn tuin stond) verhoogd te funderen.
Hebben jullie tips over hoe ik dat het beste kan doen?
In de blokhut gaat gewerkt worden dus er komt een vloer in met isolatie daar onder.

Zelf dacht ik aan grote, ±3cm dikke beton/cement tegels te maken van zo'n 60x60cm. op iedere hoek en iedere meter. Hier een verhoging op te maken van bijv. betonbanden. Dáár op de funderingsbalken en dáár op het huisje bouwen. Ik weet uiteraard niet of dit een goed idee is. Dit zou natuurlijk erg zwaar kunnen worden.. Het liefst zou ik werken met verstelbare paaldragers (om evt verzakking te compenseren) maar dat wordt erg duur.

Heeft iemand goeie tips?

Alvast heeel erg bedankt!

-Twan
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik ken je financiele situatie niet, maar ik heb een mooie betonvloer gestort van 15 cm dik. 10 Cm. boven het maaiveld en hieromheen bestraat. De blokhut staat 2 cm boven de bestrating en de bestrating ligt net wat hoger dan de tuin.

Voor het gewicht hoef je niet bang te zijn, zolang alles (tegels waarop de funderingsbalken komen te liggen) maar voldoende dragend zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu