Bauknecht vaatwasser onbekende storing

Gamerenrj

  • #1
Onze Bauknecht vaatwasser heeft de geest gegeven. Type GSX7988 854679801760. De machine geeft piepjes in een gelijkmatig ritme, de Led bij start knippert 2x dan pauze dan weer 2x knipperen etc. Watertoevoer kraan is inorde, watterslot ?, pompfunctie is goed, bodemplaat is droog na een hoeveelheid water in de machine gedaan te hebben. Geen foutmelding in de display. Geen zichtbare, uitwendige, lekkage te zien na de plint verwijderd te hebben. Op internet niets vergelijkbaars gevonden, hier wel zaken die er op lijken maar toch een ander probleem beschrijven.
Wie weet raad :?:
 

Miele monteur

  • #2
Hoi ik las je probleem :!: en heb de oorzaak voor je gevonden

dit word veroorzaakt door een electronisch component in het printplaatje achter het display/ wel geef ik je een waarschuwing dat bij deze situatie zoals die nu is er brand kan ontstaan wil je niet bang maken maar het kan gebeuren ik zal je uitleggen hoe dit word veroorzaakt je hebt een temperatuur die je handmatig in kunt stellen als water op temperatuur is onstaat er buiten de trommel condens als het kapje dat het printplaatje moet beschermen losgehaald is of om welke reden dan ook los gekoppeld is kan er vocht op het plaatje terecht komen dit is ZEER SCHADELIJK VOOR JE WASMASCHINE ik kan het wel voor je verhelpen mocht je dat willen wel vraag ik hier een vergoeding voor maar zou je eerst adviseren om na wasmaschine fabrikant te bellen over een eventuele second opinion te laten uitvoeren dit levert vaak succes volle berichten op en ze zullen het voor je repareren zelfs buiten garantie termijnen met vriendelijke groet miele monteur

Wilt u misschien een paar hoodletters/leestekens gebruiken ?
Liefst aan het begin van een nieuwe zin, dat leest een stuk gemakkelijker, mod.
 

Gamerenrj

  • #3
Ik weet niet of het de bedoeling is hier je eigen oplossingen te melden maar misschien hebben anderen er iets aan. De bodemplaat bleek toch nat toen de vaatwasser uitgebouwd was. Scheurtje in de rubberen manchette van het pomphuis aan de perskant. Erg onhandig dat deze aan de pompkant zit gevulkaniseerd. Los gesneden en een stuk verwarmingsslang (automaterialenhandel) pas gemaakt. (22mm, 4 mm dik met de dremel naar 26mm inwendig). Paskanten afgevijld zodat bredere slangklemmen ook passen en met Siccaflex gemonteerd (eenzijdig). Klaar. Kosten 0 euro.
Monteur ga ik nu afbellen.

Met dank aan dit forum om problemen en oplossingen zo te delen.

groet Rob
 

Toon

  • #4
:prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu