Vaatwasser Bauknecht GSXK 7316/3 maakt programma te snel af

TimPamPet

  • #1
Mijn vaatwasser Bauknecht GSXK 7316/3 start het programma keurig, maar sinds kort is de vaatwasser steeds sneller klaar met het programma. Op dit moment vult de vaatwasser na de start nog wel met water, maar het programma start niet meer. Na 2 minuten wordt het water afgepompt en piept de machine 3 x kort en 1 x lang. Wie heeft een idee wat er aan de hand is.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Ik verdenk de aanloopcondensator naar van de circulatiepomp of uberhaupt de pomp/aansturing hiervan. Als hij stopt en gaat piepen knippert het lampje ook hoevaak knippert hij zonder interval?
 

TimPamPet

  • #3
Hallo Sleutelmeneer,

Ik heb geprobeerd om te kijken hoe vaak het lampje knippert, maar ik kan het niet zien. Het lampje zit bovenop de rand van de deur en is niet zichtbaar wanneer de deur gesloten is. Ik heb een nieuwe circulatiepomp besteld. Ik hoop dat daarmee het probleem wordt opgelost.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Ik vind het nieg slim. Als je de vaatwasser iets uitbouwt kun je alles zien. Bovendien kost een aanloopcondensator maar een paar euro en een pomp met een condensator erop veel meer. Eerst meten en controleren, dan pas bestellen.

Een draadbreuk bijv is ook mogelijk en dan heb je voor niks de pomp gewisselt.
 

TimPamPet

  • #5
Oké, bedankt voor de tip. Ik ga mij even verdiepen in hoe ik een condensator kan doormeten.
 

TimPamPet

  • #6
De circulatiepomp heb ik uitgebouwd en daarna getest. De pomp stond vast. Door aan de waaier te draaien kwam dit weer los. Maar ik vertrouwde de pomp niet meer (12 jaar oud). Ik heb een nieuwe circulatiepomp geplaatst. Nu wast de machine weer als vanouds.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #7
Mooizo ! Goed opgelost.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu