Vaatwasser Bauknecht loopt vol met schoon water.

Ferry76

  • #1
Betreft een Bauknecht BKIO 3T321 LXMA ( 859991026820) vaatwasser.
Deze machine loopt vol met schoon water ook wanneer deze uit staat.
Wanneer de kraan is dicht gedraaid niet meer.
Het lijkt dus de Aquastop van de aanvoerslang die niet meer werkt.
Of heeft deze machine soms nog een inlaatventiel? Wie weet dat?

Vreemde is wel dat ie soms een paar dagen dit niet doet en dan ineens na een programma draaien weer wel.

En is dit een eenvoudige klus om zelf uit te voeren?
Alle hulp is welkom!
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Niks bekend bij mijn systemen van dit typenr. Maar in principe hebben bauknechts maar een ventiel en dat is die in de aanvoerslang. Apparaat moet wel uitgebouwd om deze te vervangen. Vaak via linkerzijde / achterkant
 
  • Like
Waarderingen: Ferry76

Ferry76

  • #3
Ok dank voor de reactie. Nooit een afwasmachine uitgebouwd in een keuken maar dat zal toch met een paar schroeven zijn aan de voorkant die ik zie en dan eruit schuiven neem ik aan.
Is dat alleen te doen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Veel vaatwassers waar Bauknecht op staat komen de laatste jaren uit de Hotpoint/Indesit fabrieken (sinds Whirlpool die merken overnam). Aan de hand van een googlezoek met 859991026820 denk ik dat dat ook dit apparaat betreft. Want bepaalde reserveonderdelen voor dit apparaat worden gespecificeerd als ".... for Whirlpool Indesit Dishwashers".

Vraag is daarom of de Indesit vaatwassers ook altijd het (enige) ventiel in de aanvoerslang hebben of dat er een drukvaste slang gebruikt wordt en het ventiel onderin de machine zit. Ik kan het zelf niet zeggen, misschien weet @Sleutelmeneer het?
 
  • Like
Waarderingen: Ferry76

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #5
Ja die whirlpools/ bauknechts/ indesits die ik de laatste jaren heb gezien hebben maar een ventiel bij de kraan en komen dan rechtstreeks op het kleine labyrinth links. Maarja zeker weten doe ik het niet want kan geen tekeningen van deze vinden en of onderdelen dus. Vaak zie je dit wel aan het feit dat er een waterslot ( een blok) aan de kraanwartel zit die op de kraan zit gedraait.
 
  • Like
Waarderingen: Ferry76

Ferry76

  • #7
Het blijkt nu dat het soms dus wel een dag of meerdere gewoon goed gaat en dan ineens loopt de vaatwasser wel weer vol met water.
Herkent iemand dat probleem ook ?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #8
Ventiel lijkt dus niet altijd goed af te sluiten. Of je afvoerslang hevelt terug. Maar je geeft aan dat als de kraan dicht staat het probleem definitief weg is en zodra je hem open doet weer terug. Dat kan niet als het via de afvoerslang terug komt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu