Bauknecht vaatwasser breekt programma af

PeterDoetHetZelf

  • #1
Wij hebben een volledig geintegreerde vaatwasser van Bauknecht type GSX 4734/3W NGLM die vaak ergens aan het einde van zijn programma er mee ophoudt (springt naar spoel programma en blijft piepen iedere seconde, kan alleen herstelt worden door start knop paar seconden ingedrukt te houden). Meestal is de machine klaar of bezig met heet water als de storing optreedt.

Ik heb geen enkele idee waar dit aan kan liggen. Dit is achteraf al zo vanaf het moment dat we hem hadden (1999). We dachten dat het iets met gebrek aan glansspoelmiddel of zout te maken had en na zo'n storing vulden we van alles bij en maakten het filter op de bodem schoon indien nodig. En na zo'n operatie werkte het ding weer een maand of wat zonder problemen.

Vorige maand heb ik nog een veer van de klep vervangen en geen water onderin gezien (hele apparaat uitgebouwd en uit elkaar gehad).

Op het moment treedt de storing veel vaker op (keer per week) en bijvullen cq schoonmaken helpt niet meer. Volgens de Bauknecht service afdeling is het een soort van beveiliging die reageert op lekkage of verstopping en het kan ook nog een breuk of los contact in de machine (printplaat) zijn.

Aangezien een monteur laten komen veel geld kost wil ik toch zeker weten dat het niet iets is wat ik zelf had kunnen doen. Dus aub sta me bij met uw wijze raad.

Alvast bedankt.
 

Co de Witgoedman

  • #2
Probeer de machine eerst eens met soda te reinigen, zie de sticky bovenaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu