Afmontage inbouwreservoir geberit

Robinrobin

  • #1
Beste mensen, kan ik een 55cm wc pot zonder problemen ophangen aan een geberit duofix? Of is deze pot te lang. En kan ik de wc pot voor het voegen van de tegels tussendoor even ophangen om te gebruiken? Alvast bedankt! Robin
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je kan dat wel plaatsen.
Maar waarom die vraag van 55cm meestal willen ze de pot kleiner hebben?

Je kan pot pas plaatsen als er tegels tegen aan zitten.


Evt kan je voor nood een chemische toilet huren zodat je rustig alles kan afwerken.
 

Haplo

  • #3
Je kunt ook als je de ombouw al wel betimmerd hebt, een plank pakken die bijna even dik is als de tegels met lijm. Hier kun je de gaten die nodig zijn om de wc op te hangen in maken (draadstang aan- afvoer). Op deze manier zou je tijdelijk de wc terug kunnen hangen.
Als je er voor zorgt dat de plank net zo dik is als de tegels en lijm hoef je ook niet bang te zijn dat je de buizen voor het water en de afvoer te kort afgezaagd hebt als je de pot uiteindelijk echt op hangt.
 

Xr8

  • #4
55 cm is de maat van een normale pot. Deze kan er zonder problemen op. In sommige gevallen kies je voor een verkort toilet. Deze zijn rond de 48 cm. Doe ik zelf vaak alleen in geval van weinig ruimte. Zijn wat duurder dan een gewone pot. En ik heb het idee dat een gewone pot makkelijker spoelt dan een verkorte pot.

Succes.
 

Robinrobin

  • #5
Bedankt! Maar moeten de tegels ook per se gevoegd zijn, of kan voegen later. Dus kan de pot op de tegels als deze nog niet gevoegd zijn? Lijkt me wel toch?
 

Xr8

  • #6
Zou ik niet doen. Doordat je de pot aantrekt tegen de tegels heb je grote kans dat deze kapot scheuren als deze niet gevoegd zijn.

Boren in niet gevoegde tegels is vaak ook een probleem.

Succes.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Tegels inderdaad eerst invoegen, en dan pas de pot monteren
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu