Advies over type ondervloer gevraagd

Almenaar

  • #1
Hallo medeklussers,

Ik zit met een (lange) vraag waarop ik in de diverse draadjes nog geen duidelijk antwoord heb gevonden.

In mijn huis heb ik een ruimte die voorheen badkamer, toilet en slaapkamer was. Er tussenin stond een draagmuur, deze is verwijderd. Nu heb ik twee vloeren die allebei bevloerd zijn met houten planken. De ene vloer is ongeveer 16 mm dik, de andere ongeveer 18 mm. De ervaring in de rest van het huis is dat de hoogte van de vloerbalken niet overal exact gelijk is.
De totale ruimte (16 m2) wil ik ombouwen naar een keuken. Op het loop- en stagedeelte van de keuken komen tegels. Op het sta-gedeelte wil ik elektrische vloerverwarming aanbrengen.

Ik ben aan het onderzoeken welke nieuwe ondervloer het handigst is en hoop dat iemand mij kan adviseren of mijn onderstaande gedachtegang klopt of onzin is:


Mogelijkheid 1:
Bestaande planken eruit, bovenste rij stenen van voormalige draagmuur verwijderen, eventueel extra balken tussen vloerbalken aanbrengen, zwaluwstaartplaat erop en ongeveer 4 cm beton storten.

Voordelen: de diverse hoogte verschillen worden door het te storten beton “vanzelf
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoeveel ruimte zit er onder de vloer en moet die toegankelijk blijven ?
 

Almenaar

  • #3
Hallo Jan,

Er zit ongeveer 50-60 cm ruimte onder de vloer en die moet toegankelijk blijven.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dan zou ik voor de zwaluwstaartplaten gaan, uitvlakken is dan niet nodig en de vloer wordt mooi stabiel.
Waarschijnlijk is het nodig in het midden van de balken ondersteuning te plaatsen, dat kan een balk dwars onder de andere balken zijn, deze balk in het midden ondersteunen.
Als de planken eraf gaan is het gemakkelijk tussen de balken te isoleren voordat de zwaluwstaartplaten aangebracht worden.
Denk om randisolatie van de te storten vloer.
 

Almenaar

  • #5
Hallo Jan,

Dank voor je tips en reactie. Ik ga de zwaluwstaart kopen en aanbrengen. Ook een topidee van die extra balk onder de bestaande balken. Heb ik eerder ook al eens gedaan maar was me nu helemaal ontschoten.

Mvg,

Almenaar
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu