MDF plinten advies gevraagd, sommige laten een kier tussen vloer en plint

JohnvanDam

  • #1
Goedemiddag allen,

Ik heb mijn zeil vloer vervangen voor laminaat, en de oud plinten ook verwijderd (zaten vast met slag schroeven). Nu heb ik witte mdf plinten gekocht en geplaatst, echter nu zie ik dat de plinten niet overal even goed uitkomen. Op sommige stukken zit de plint tot zo ong de vloer (foto 1), bij sommige stukken zie je echt een kier tussen vloer en plint (foto 2). Ik denk dat de slagschroeven erin zaten omdat sommige muren niet helemaal recht lopen.
Iemand enige tips? Ik kan de plinten natuurlijk weer vastboren met slag schroeven, ik kan er een plakplint voorleggen om de kieren te verbergen, of de plinten aan de onderkant ook met acrylaatkit kitten?

Ik hoor graag jullie mening/tips ! Alvast bedankt!

plint1.jpg plint2.jpg
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Niet kitten, want de vloer werkt. Geen plakplinten want die liggen na een jaar toch weer los (ook omdat de vloer werkt) en die zijn vind ik zelf storender dan de naad die je nu ziet.
Je kunt ofwel niets doen (let maar eens op hoe vaak je zit ziet als je er op let, soms ook door nazakkende vloeren) ofwel plint recht duwen en opnieuw schroeven (met het gevolg dat er waarschijnlijk weer iets anders niet helemaal recht zit).
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Onzin, de plinten kunnen heel goed afgekit worden.
De kit vangt juist de werking van de vloer op.
En als de plinten nooit meer geschilderd hoeven te worden, kun je ook een siliconen kit gebruiken, die is wat makkelijker af te werken dan acrylaat kit.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Wat is er mis met wat gaatjes boren plugje er in en met schroefjes vastzetten?
Vaak kun je met MDF wel wat drukken zodat hij mooi aansluit aan de vloer, gaatje boren, plug er in en vastzetten met een schroef (dus geen slagschroef) en de kop van schroef wit maken of zo'n schroef dopje er op.
Voordeel is dat als je ooit wat weg wilt werken of er moet wat anders gebeuren je de plinten er ook zo weer af kunt halen zonder alles te beschadigen.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu