Advies van een stucadoor gevraagd. Afwerking gipsplaat bij raamkozijn.

Raaf2000

 • #1
Beste Stucadoor,

Zie foto, los van feit dat de situatie is afgekocht/rechtzaak loopt met installateur kijk ik vooruit na de oplossing. De situatie en advisering;

Dakkapel is over aan 1 kant te ver over de kapconstructie/spant (of hoe je dat noemt) geplaatst. Zie foto. Hierin kan dus niets gewijzigd worden. Hier tegenaan willen we weer gipsplaten tegen aan schroeven en laten stucen. Echter de gipsplaat komt tegen het raam scharnier aan. Bij het openen van het raam komt het raam natuurlijk ook na voren(dus strak langs raamkozijn is niet voldoende)

Kortom ik zoek een manier om het zo mooi mogelijk op te lossen.

1. Ik dacht aan om met 2 latjes een L te maken soort koof, waardoor je extra ruimte krijgt.

2. is het mogelijk in een gipsplaat licht te buigen om ruimte te winnen

3. heel dik te smeren en zelf met stuc het te laten aflopen.

want met optie 1 betekend dit dat je andere anderzijde van de dakkapel het niet symmetrische houdt.

Ja los van de opmerking dat zonnepanelen eraf moeten, dakkapel eraf, dakkapel verplaatsen en weer vastzetten ) de beste optie is.

20230306_151754.jpg 20220509_165944.jpg 20220322_153621.jpg 20230722_130033.jpg 20230722_131400.jpg
 

Sander 1972

 • #2
timmerman benaderen en eventueel in huren, is denk ik een juiste oplossing.

De foto's zijn te onduidelijk voor een goede beoordeling.
 

Raaf2000

 • #3
Wat matig advies. Op een klus forum adviseren een timmerman in te schakelen

Het is gewoon 1 rechte wand, waarbij de dakkapel (zie groene platen) 5cm dieper ligt dan de rest van de wand. Welke foto inzicht mis je dan? dan Maak ik die
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
 • #4
Als je dat raam wilt kunnen openen kan je twee dingen doen.
je maakt geen vlakke wand maar houd een knikje in de wang van de dakkapel.

of je verplaatst de dakkapel of het spant een stukje.
meer smaken zijn er niet.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #5
Bovendien zie ik niet waarom je de binnenkant van een dakkapel glad zou moeten stuken.
Gebruik gewoon gipsplaat met afgeronde kanten, kit de naden ervan af en accepteer dat er hier en daar wat groefjes zichtbaar zijn.
Is de meest eenvoudige afwerking en met stuken wordt de zaak toch ook een stuk dikker, gaat er nog meer ruimte verloren.
 

Raaf2000

 • #6
@Kees omdat ik het gewoon weer zo wil hebben (ik vraag niet na goedkoopste afwerking) en vraag niet na een mening omtrent hoe iemand het zou afwerken, ik vraag een oplossing voor een gehele gestucte wand.

Compress_20220404_165118_8498.jpg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
 • #7
Je vraagt naar een mooie oplossing met een basis die niet in orde is.
Dit zijn klussen waar ik het liefste hard van weg zou rennen als een klant niet realistisch is in zijn verwachtingen, want echt mooi gaat die niet worden.

Rond stucen zou ik vergeten, helemaal bij een raam en dus strijklicht. Je bij een ronding niet goed met een lang afrijlat werken, dus extra lastig zonder ervaring.
Ik zou voor hoeken gaan, dus een koof zoals in optie 1.
 

Raaf2000

 • #8
Beste @Jackd dan heb ook jij mijn oorspronkelijke vraag niet correct gelezen. Ik eindig me vraag juist met dat ik me besef dat voor het beste resultaat de dakkapel verplaatst moet worden.

Ik vraag naar een oplossing in de bestaande situatie. Daarom vraag ik om een oplossing wat in deze "zo mooi mogelijk" resultaat zal geven, en of een stucadoor dit zou ondersteunen. klanten die niet realistisch zijn" sla je weer de plank mis

Ook je opmerking over het "hard weglopen" van dit soort klussen geloof ik niet. juist een GOEDE stucadoor kan een realitisch aanbod doen en gaat ervoor!

Gelukkig eindig je met een advies .
PS stucadoor schakel ik in. De voorbereiding /aftimmering/electra doe ik zelf.
 

Ijssel87

 • #9
Wat een kort lontje. Je vraagt advies je krijgt advies. Alleen je wil een advies horen die ze je niet geven kunnen. Vraag het dan een goede stukadoor. Scheelt wat frustratie voor iedereen.
 

Raaf2000

 • #10
@Ijssel87 kan je het korte lontje toelichten?

Ps ik wijs geen enkel advies af. Waar lees je dat?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
 • #11
"als een klant niet realistisch is in zijn verwachting"
En dat lees ik in het geheel. Ook dat is tegenwoordig belangrijk, klussen genoeg en ik wil m'n werk leuk houden. Verwachtingsmanagement noemt iemand die marketing doet dat.

Maar nogmaals naar de foto's gekeken:
Optie: Een hoeklijn met de balk mee laten lopen.
Je zou zelfs de hele groene punt en de 30cm daaronder mee kunnen pakken.
Juist als je de "fout" groot maakt valt het minder op. Dan kan het raam ook verder open.
Eigenlijk gewoon optie 1, maar dan groter.
 
 • Like
Waarderingen: Raaf2000

Raaf2000

 • #12
bedankt! goeie tip @Jackd
 

Ijssel87

 • #13
Even je eigen reacties teruglezen. Eerste advies wat je krijgt knal je gelijk erin matig advies. Ik schrijf nergens dat je adviezen afwijst. Ik vind je nogal een toon hebben van, ik heb een passende oplossing nodig en het is jullie plicht die te geven. Mijn 2 centen. Maar kijk maar het is niet mijn dakkapel.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #14
Als ik het teruglees, krijg ik het gevoel dat iedereen die geen advies geeft dat exact in het straatje van TS past, min of meer door hem afgeserveerd wordt.

En dat terwijl de leden hier gratis en voor niemandal in hun vrije tijd advies geven.
Dat is alles dat ik er nog van zeggen wilde.
 

eezacque

 • #15
Laat ons klussen, in plaats van ruziemaken. :cool:
 

Raaf2000

 • #16
idd. zal wel aan mij liggen.

@Ijssel87 Maar ik heb de eerste reactie nu idd teruggelezen. Een vraag aan een stucadoor. Een matig advies volgt idd nog steeds. Jij vindt het normaal dat de eerste zin in een reactie een doorverwijzing naar een timmerman bevat in een klus (!) forum een deugdelijk advies? ik niet. Daar heb ik toch niets aan, om te gaan klussen?

2de zin: een mening over onduidelijke foto's (wat het niet zijn) en zowel, dan reageer je toch niet....dat is discussies zoeken! Ik vraag netjes welke inzicht/foto waarvan hij mist hoor!

He maar, ik mag "serveer" degene af, en moet blij zijn dat er gratis word "gereageerd" houd op zeg!

@Kees ook jij reageert met "waarom zou je zijkant dakkapel stuken" Nogmaals is dat de vraag niet, dus geen advies en dus een mening/discussie openen. Niet ik.

En nu weer bekvechten dat ik er gelijk in knal etc. Dat is wederzijds toch....Een slager die ik advies vraag, verwijs me ook niet naar zijn voorganger, een uitbener. Verwijt mij ook niet dat ik niet vlees moet kopen bij de supermarkt ivm andere kwaliteit, dat kip tegenwoordig uit % water bestaat. etc.

Het is schijnbaar een kunst om een eigen ongezouten mening voor je te houden en alleen te reageren op de vraag.

De rest bedankt. ik weet genoeg door laatste reactie jackd. Zo hoort het.

fijne zondagavond nog
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #17
Raaf2000 schreef:
Nogmaals is dat de vraag niet, dus geen advies
Dat was een serieus gemeend advies. Heb zelf in mijn dakkapel (ooit, lang geleden) gipsplaten gladgestuukt en daar eeuwig spijt van. Want wat ik ook doe, altijd weer komen er scheuren in door het werken van het hout (het is een nogal grote dakkapel, meer een dakopbouw). Door de wind, de warmte van de zon enzovoort beweegt de zaak zodanig dat de gipsplaten onderling bewegen, net voldoende om scheuren (scheurtjes, maar wel duidelijk zichtbaar) te veroorzaken.

Ergens anders heb ik het opgelost door de gipsplaten gewoon tegen elkaar te zetten en de naden netjes af te kitten Daar dus nooit een probleem gehad.

En eh... als ik moet ruiken wat jij wel of niet als 'gewenst advies' ziet, dan heb ik daar geen trek in. Dat kun jij dan misschien bezwaarlijk vinden, maar ik denk daar toch echt anders over.

Daarbij wil ik het graag laten, het leidt inderdaad af van het onderwerp, maar daar ben je naar mijn mening toch zelf grotendeels debet aan. Ik reageer hier dus verder niet meer.
 

Raaf2000

 • #18
@Kees kijk dat is een deugdelijk reactie. Netjes uitgelegd. Is toch echt beter dan kort door de bocht " waarom iemand een dakkapel zou
stuccen"

Jammer dat je je bericht toch weer verwijtend afsluit. Dat ik hier zelfs Grotendeels een aandeel in heb. Spijtig.

Nogmaals je hoeft niet te ruiken welke advies ik wil (ik herhaal jou termen) want dit stond gewoon netjes in de eerste vraag.

De vraag was niet ; zou ik dakkapel afwerken met stuc of andere soort afwerking, en waarom?

Ik wil gewoon stuc. klaar. Dat had ik en wil ik weer. Het gevraagd advies was welke afwerking tegen het kozijn. met 3 mogelijke opties in de stuc.

Zo moeilijk hoeft het allemaal niet te zijn. Dus nee een opmerking over waarom ik een dakkapel stuc is geen advies maar een opening tot discussie. Pas je laatste bericht is behoorlijk en hoeft idd geen discussie op te leveren. (mits je dan weer niet afsluit met een sneer) We laten het erbij ja.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
 • #19
Je gedraagt je hier alsof je een betaalde adviseur hebt ingeschakeld. Buitengewoon ongepast richting de vrijwilligers op dit forum wat mij betreft.

De door jouw gewenste oplossing is gewoon niet deugdelijk en esthetisch verantwoord uit te voeren. Dat is wellicht een harde boodschap, had je dat anders gewild, dan had je de bouwfout in de dakkapel moeten laten herstellen. Zo simpel is dat. Maar goed, als je gekozen hebt voor financiele compensatie, dan is dat een onvermijdelijk gevolg.
 

Raaf2000

 • #20
@Mn22 och jee...begint er weer 1 na 8 dagen nog te sneren. Waarom mensen. En maar verwijten dat het aan mij ligt. haha

"mijn gewenste oplossing". wat klets jij nou? welke oplossing wil ik dan? Trouwens een geboden oplossing tot een hoeklijn vind ik deugdelijk. Dus wat wil je nou. discussie voeren?

ook jij biedt geen best mogelijk oplossing, alleen maar commentaar en dus lijdt dit wederom tot onnodige discussie. Als je vrijwillger bent, lees je dit vrijwiller, reageer je als vrijwilliger. Alsof jouw tijd heiliger is dan die van de mijne. houdt op zeg!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu