Advies gevraagd egaliseren zandcement vloer

SuperdukeSander

  • #1
Beste klussers en experts,

Ik heb bijna dit hele (waardevolle) forum al doorgespit, maar ik zit nog met het volgende: ik heb afgelopen weekend tegels verwijderd en nu wil ik graag de vloer glad maken. De vloer is een zandcement vloer van circa 5 cm en hierin ligt vloerverwarming en andere leidingen. In de vloer zitten hier en daar ook wat diepere gaten en wat scheuren. De afmetingen van de vloer is circa 7,5m x 3,5m.

Als de vloer straks glad is ga ik deze tegelen met grote 90x90 tegels.

Hoe kan ik deze vloer het beste glad maken? Uiteraard kan dat met (dure oplossing) egaline, maar op dit forum las ik ook iets over een budget oplossing met cement + zilverzand in verhouding 1 op 3,5. Maar is dit aan te raden en zijn er eventueel nog andere mogelijkheden? Uiteraard vooraf de bestaande laag eerst aanbranden met een cementpapje.

En over het cementpapje:
- wat zijn de mengverhoudingen?
- hoe breng ik dit aan? Met een blok kwast?

Alvast super bedankt voor het meedenken!

Groet,
Sander

Vloer.jpg Vloer2.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Klusteam m&m

  • #2
Hoi, wij hadden een houten ondervloer met marmoleum waar stukken van ‘open’ lagen na het weghalen van muurtjes. Hebben we vol laten lopen met gewone Gamma egalisatie, heel goedkoop, daarna gladgesteken Gelijk aan het marmoleum. We hebben sommige stukjes zelfs in meerdere laagjes gedaan. Werkte prima! En hierover pvc gelijmd, geen enkel probleem. Mengverhouding staat op de zak of doos.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Hier heeft de aannemer het gewoon opgelost met een cement papje.
Gewoon het metselzand door een fijne zeef gehaald (zodat de dikkere steentjes er uit zijn), dit gemengd met cement en water (zodat het vloeibaar werd) en terwijl de een het papje uit de emmer liet lopen stond er een ander met een brede vloertrekker bij om het meteen te verdelen over de vloer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu