Aardlekschakelaar 4polig

GioStyle

  • #1
Hallo,

Binnenkort wil ik de groepenkast gaan vervangen door Attema groepenkasten inclusief componenten.

Echter vraag ik me een paar dingen af:

- Ik heb een 3 fasen aansluitingen, met 3 4polige aardlekschakelaars, met daarachter 11 installatieautomaten en 1 kookgroep. Achter elke aardlekschakelaar mag 4 eindgroepen (kookgroep telt als 1). Ik maak gebruik van 4polige aardlekschakelaars. Volgens mij moet ik de 1 en 2 aansluiten op fasedraad en de 2 n op nuldraad. Functioneert dan de aardlekschakelaar? Het gaat om de volgende aardlekschakelaar:



- Daarnaast bestaan er van Attema x-rails. Daarmee kan je je aardlekschakelaar heel makkelijk koppelen met je eindgroepen. Echter zie ik 2 soorten x-rails. X-rails voor 2 polige aardlekschakelaars met installatieautomaten en x-rails puur voor installatieautomaten. Ik denk persoonlijk dat ik de laatste nodig heb, omdat ik gebruik maak van 4 polige aardlekschakelaars, waardoor de aansluitingen niet overeen komen. Maar mijn vraag is nu: Als ik bijvoorbeeld een x-rail neemt voor 4 installatieautomaten, kan ik dan nog ergens draad toevoegen om het te verbinden met de aardlekschakelaar? Het gaat om deze x-rails:

helaas offline

Aangezien ik een 3 fasen aansluiting heb van 3 x 25A, dan heb ik 4mm2 draad nodig? Correct?

Ik heb ook 4 WCD's die ik als aparte groep aansluit. Hiervoor gebruik ik 2,5mm2? Correct?

Als ik alles heb afgemonteerd laat ik het geheel installeren door een erkende monteur, echter wil ik zoveel mogelijk zelf doen om er van te leren en kosten te besparen, vandaar dat ik via deze weg vragen stel.

Bij voorbaat dank.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Als je het schema op de aardlek niet begrijpt blijf er dan ajb van af.
 

GioStyle

  • #3
Als je niets nuttigs toe te voegen hebt post dan asjeblieft niets.

En je doet je ondertitel wel eer aan. Bang dat je straks zonder werk zit? :mrgreen:
 

@rie

Specialist Elektra
  • #4
Maar hij heeft wel gelijk!!.
Het schematje op dat ding is heel simpel, maar als je daar al moeite hebt dan kan ik maar één advies geven, en dat is besteed het monteren van een nieuwe groepenkast uit aan iemand met verstand van zaken.
 

GioStyle

  • #5
Ik vraag alleen maar om bevestiging, maar blijkbaar is dat teveel gevraagd. :roll:

Ach, ik heb het al uitgevogeld, daar heb ik jullie niet voor nodig.
 

Xr8

  • #6
Zet bij een kookautomaat deze op 2 fasen. De nullen kun je door verbinden. 4mm is voldoende bij 25A. Een eindgroep kun je aansluiten met 2,5mm2 uitgaande dar deze 16A gezekerd is. Met deze hoofdzekering voor de hand liggend.

Kan me overigens delen in voorgaande opmerkingen. Wat wij tegen komen in de praktijk is soms bij het belachelijke af. Uitgebrande kasten komt hierbij voor.

Succes.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
@ GioStyle, u stelt vragen in het forum en u wordt geholpen ook al staan de antwoorden u niet aan.
De manier waarop u reageert staat haaks op de inzet van de beantwoorders, succes en hopelijk veel geluk, hier gaat een slotje op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu