Aanvoertemperatuur vloerverwarming terugregelen

Theo85

 • #1
Vorig jaar is onze vloerverwarming omgebouwd naar laag temp verwarming, dwz de pomp en thermostaat zijn uit de verdeelunit gehaald, en de ketel afgesteld op 50 graden wat rechtstreeks de vloerverwarming in gaat op de pomp van de cv ketel zelf.

Dit werkt prima omdat de gehele benedenverdieping vloerverwarming is en de badkamer ook. Slaapkamers hebben radiators maar die worden zelden/nooit gebruikt.

Nu heb ik om de garage wat bij te verwarmen een indirect gestookte heater opgehangen, maar deze geeft net te weinig vermogen op 50 graden toevoer. Hiervoor zou ik de ketel in de winter eigenlijk weer op 60 graden willen zetten, maar dan wordt de toevoer voor de vloerverwarming te heet.

Is er een eenvoudige manier om in de toevoerleiding van de vloerverwarming (22mm) een thermostaat/mengklep te zetten om de temp van 60 naar 45/50 terug te regelen?
(rekening houdend met het feit dat ik geen pomp en thermostaat meer in mijn verdeelunit heb)

mvg. Theo
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Nee, gaat niet.
  Je hebt gewoon een verkeerde heater geselecteerd.

  Of je moet weer pompen gaan plaatsen zodat je weer menggroepen kan maken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu