Verzwaring hoofdzekering

Timmy01

  • #1
Goedendag, Wij zijn bezig met het aanschaffen van een nieuwe keuken. In deze keuken komt een oven met een aansluitwaarde van 3700 watt. Nu zitten we er aan te denken om een keramische kookplaat te nemen. Deze werkt volgens de specs op 2x220 en heeft een aansluitwaarde van 7700 watt.

Onze meterkast heeft een 1 fase aansluiting en word gevoed door een stijgleiding waarop nog 3 andere woningen zitten. Omdat er geen zegel op de lasdoos van de stijgleiding zit heb ik kunnen zien dat er 1 fase in zit en dat de doorsnede 6/10 mm2 is. Kan iemand mij vertellen hoe ik toch al die mooie snufjes in de keuken aan het werken krijg?

Ps er komt nog meer apparatuur in de keuken maar die hebben we nu ook al het gaat om de oven en evt kookplaat die er bij komen.

Groetjes Tim
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Wat is het totale vermogen dat word verbruikt in de woning, dus alles bij elkaar geteld?
 

Timmy01

  • #3
Goedenavond, Dat word even tellen. Is het makkelijker om te zeggen dat we een standaard huis hebben met als extra's een waterbed een wasdroger/wasmachine( samen op 1 groep met auto schakelaar)?

In de keuken komt een koffiemachine van 1500 watt, een oven van 3700 watt een afwasmachine van 2100 watt een koelkast van 120 watt n dan eventueel die kookplaat van 7700 watt.

Het gaat er voornamelijk om dat de kookplaat en de oven te gelijk gebruikt kunnen worden in combinatie met de standaard dingen in huis. wassen/drogen gebeurt bijna altijd overdag en afwassen....
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Helaas bestaat een standaard woning niet.

Vraag een installateur je kast aan te passen naar een kast met krachtstroom.
Deze kan dan een gereedmelding opsturen, en dan kan de netbeheerder de hoofdaansluiting aanpassen naar 3x25A dan heb je ruim voldoende.

Die 10mm² zegt helemaal niets.
 

Timmy01

  • #5
Nee je hebt gelijk een standaard woning bestaat niet. Maar bedoelde daarmee te zeggen dat we niets bijzonders hebben op de dingen eerder genoemd. Kan de voeding dan wel aangepast worden?

Aangezien ik op de 2e etage woon en op een stijgleiding zit? De kast is net bekeken en dat is een 3fase kast alleen zonder hoofdschakelaar. Die moet er dan in en de kookgroep + 2 extra automaten.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Wij kunnen niet beoordelen hoeveel er nog op de stijgleiding aangesloten kan worden.
De netbeheerder kan je dat wel vertellen, deze zal dat toch ook moeten uitvoeren

Als beide andere aansluitingen al de max gebruiken kan jij pech hebben.
 

Timmy01

  • #7
Ik ga wel eens informeren bij de netbeheerder enig idee wat de kosten van een verzwaring zijn?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Nee dat bepaalt de netbeheerder en is niet inzichtelijk voor de installateurs.
 

Timmy01

  • #9
Bedankt voor de informatie, ik weet inmiddels dat onze hoofdzekering slechts 25 amp is. Dus ik ga maar op gas koken ben ik bang.
 

Appeltje

  • #10
Timmy01 schreef:
Bedankt voor de informatie, ik weet inmiddels dat onze hoofdzekering slechts 25 amp is. Dus ik ga maar op gas koken ben ik bang.
Heb je al een offerte aangevraagd bij je netbeheerder? Is kosteloos en meestal valt het wel mee om naar 3x25 te gaan. Als er niet teveel bijzonders hoeft te gebeuren (dus geen aansluitkasten of aanvoerleidingen vervangen enz.) zit het rond de 150 euro. Die offerte is gratis en dan weet gelijk ook precies wat het zou kosten.
Bij een vriend van me hadden ze eenzelfde prijs opgegeven maar bleek later dat ze nog een meter of 30 moesten graven... die had dus mazzel ;).

Zonde om voor (misschien!) zo'n klein verschil niet de keuken zo te maken als je eigenlijk wilt!

Gr. Richard.
 

Timmy01

  • #11
Ik heb de netbeheerder inmiddel gesproken. Die verteled inderdaad dat overstappen op 3x25 amp 130 euro kost. Tot ik vertelde dat ik op 2 hoog woon en met 4 bewoners op 1 stijgleiding zit. Toen werd het een ander verhaal. De buren moeten nu mee overstappen op 3 fase om het compleet te maken. Ze komen eerst de situatie opnemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu