Welke verzwaring aanvragen jaren 50 woning?

NadroJ

  • #1
Ben recentelijk verhuisd naar een appartement waar de meterkast bestaat uit een verzegelde hoofdzekering van 25A en 2 o f3 groepen (moet ik nog even precies nakijken).

Er is een monteur van de netbeheerder Liander langs geweest die de hoofdzekering heeft vervangen ivm sluiting (25A dus). 35A was niet mogelijk ivm de toevoer in het appartemencomplex.

Voor een mogelijke verzwaring zou de toevoer naar mijn appartement vanaf het centrale punt op de begane grond aangepast dienen te worden.

De monteur had het over een 3x25A aansluiting. Ik heb er zo goed als geen verstand van en vraag me af wat de deskundigen op dit forum adviseren.

Ik wil hoogstwaarschijnlijk op inductie koken en gebruikelijke keuken-, tv, hifi- apparatuur gebruiken.

Klopt het dat een 3x25A aansluiting mogelijk én genoeg is (2 persoons huishouden)?

Het aanmaken van groepen zal door een elektricien gebeuren, maar die kan niet de verzwaring realiseren aangezien dit eigendom van de netbeheerder is.

Kan iemand me (kort) uitleggen hoe de verhouding zit tussen de hoofdzekering en de groepen?

Dank!
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
3x25A is meer dan voldoende, zeker als 1x35A niet mogelijk is een goed alternatief (zelfde vastrecht). 25A is te weining. Of het mogelijk is moet je aan de netbeheerder vragen. Groepenkast dient dan uiteraard wel geschikt te zijn voor 3 fase.
 

NadroJ

  • #3
Dank voor je antwoord. Heb ondertussen ook nog met een installatiebedrijf gebeld en alvast de aanvraag voor 3x25A via aansluitingen.nl de deur uit gedaan met een gewenste datum van oplevering over 6 weken. In de tussentijd dan alle elektra/groepen etc. gereed maken voor 3 x 25A.

Ik hoop dat ik snel iets hoor over de aanvraag om echt te weten te komen of de 3x25A aansluiting daadwerkelijk gerealiseerd kan worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu