Verzwaring aansluiting naar 3x25 A - mantelbuis aanleggen

Zoeff89

  • #1
In ons nieuwe huis willen wij graag de stroom verzwaren van 1x25 A naar 3x25 A om op de toekomst voorbereid te zijn (warmtepomp, zonnepanelen). Hierover contact gehad met de netbeheerder. Op de foto van de meterkast is te zien dat de stroom binnenkomt van de metalen buis. Via de aannemer die de netbeheerder heeft ingeschakeld is mij verteld dat deze vervangen moet worden door een mantelbuis. De meterkast staat zo'n 2.5 meter van de buitenmuur af, en er is geen kruipruimte aanwezig (betonvloer op zand). Is er een mogelijkheid om zo'n mantelbuis aan te leggen zonder de vloer open te hoeven breken?
Alvast bedankt!

IMG20220413093001 (1).jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Een straalbocht krijg je er niet in zonder de vloer open te maken.
 

Zoeff89

  • #3
Hmm dat is waar ik niet op hoopte. Onder de vloerplaat van de meterkast is nog wel ruimte (hier is zand zichtbaar, geen beton), is dat genoeg ruimte of zou de vloer helemaal open moeten tot aan de buitenmuur?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Die dingen zien er zo uit.
Gestuurd boren is ook vrij prijzig en dan kan je niet zo'n bocht maken.
Je vloer ligt op het zand, dus er veel onderuit zuigen is niet echt een optie.
 

Zoeff89

  • #5
Dank voor je antwoorden Rola. Nadat de aannemer vorige week was langsgeweest, en we op het punt stonden om de vloer uit te gaan breken, is de netbeheerder nog even komen kijken. Wat blijkt... er komt al 3 fase het huis in, hoeft alleen maar aangesloten te worden. Goed weggekomen dus
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu