Automaten bij het verzwaren van de hoofdzekering

Marcgk

  • #1
Ik wil mijn elektriciteitsaansluiting laten verzwaren van 1 x 35A naar 3 x 25A (reeds aangevraagd).
De huidige hoofdzekering is een smeltzekering en ik zou graag willen dat bij het verzwaren deze gelijk vervangen wordt door drie automaten.

Ik woon in Enexis gebied en krijg niet duidelijk of het vervangen van smeltzekeringen door automaten nu standaard is, of dat je geluk moet hebben met welke monteur er bij je langs komt. Bij buren een eind verderop is vorig jaar de aansluiting ook verzwaard en toen zijn er inderdaad automaten geplaatst (zonder dat daarom gevraagd was). Ik heb Enexis al gebeld voor informatie, maar daar werd ik niet veel wijzer van.

Zijn er mensen in Enexis gebied die recent de hoofdaansluiting hebben laten verzwaren en die me kunnen vertellen of de zekeringen toen wel of niet vervangen zijn door automaten? (of mensen die weten wat het beleid van Enexis is?)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Is niets van te zeggen, is de huidige aansluiting geschikt voor smeltpatronen van 35A dan komen die erin, is hij niet geschikt dan word er gesaneerd naar automaten.
 

Marcgk

  • #3
De kast met de hoofdzekeringen die ik heb heeft in mijn herinnering al drie zekeringhouders waarvan er nu dus maar 1 gevuld is. Dat zou waarschijnlijk dan betekenen dat ze de eerste zekeringen vervangen voor een lichtere en er twee bij in draaien en ze ze niet gaan vervangen door automaten.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Die kans is aanwezig ja.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Zo is dat bij mij ooit, zeker 30 jaar geleden, inderdaad ook gedaan.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #6
Als je automaten wilt kun je Enexis natuurlijk ook opdracht geven om deze te plaatsen.
Screenshot_20230411_191021_Drive.png

Kost je alleen wel €300,43 boven op de kosten voor de verzwaring.

Misschien heb je geluk en besluit de monteur zelf dat hij het nodig vindt om de hele boel te vervangen.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #7
Ik betwijfel of je dit zo kunt aanvragen bij Enexis.

Maar waarom zou je 300 euro willen betalen voor automaten? Knalt jouw hoofdzekering er zo vaak uit dan? Dan heb je een ander probleem....
 

dennistd

  • #8
Twee jaar terug heb ik bij de aanvraag 1->3 fasen aangegeven 'Indien mogelijk hoofdzekering graag kosteloos vervangen door automaten'. Is vervolgens ook netjes gebeurd zonder meerprijs, zowel bij mijzelf als bij familie. Beide gevallen Enexis Twente trouwens.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #9
Je zult geluk hebben gehad dat ze de aansluiting moesten aanpassen....
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu