Van 3x35a naar 3x25a

Martjuh

  • #1
Goedendag allemaal,

ben nu bezig met het klussen aan mijn 1e woning...jeejj

Onlangs een aansluiting op het energienet geregeld en een aangezien ik de "nieuwe" bewoner ben moest ik een tarief doorgeven wat ik aan maandelijkse energiekosten wil betalen.

Zo gezegd zo gedaan, krijg ik van het NUON een ander tarief wat gebaseerd is op de vorige gebruiker!? Dit bleek een bedrijf(je) te zijn.

Affijn nog geen reden tot paniek, gebeld met Liander en nu komt het: het blijkt dat de woning 3x35a aansluiting heeft ipv de reguliere 3x25a

dat scheelt al zo'n €50 in de maand (heb ik van horen zeggen...)

De medewerker NUON verwijst mij naar https://www.mijnaansluiting.nl/, ja dat kan ik allemaal wel doen maar mijn vraag is nu:

wat moet er allemaal gebeuren om de aansluiting terug te brengen naar 3x25? Ik heb net alle muren gesaust enzo, de vloer ligt inmiddels in de huiskamer...

Flink balen hier!! Iemand tevens enig idee wat dit voor kosten met zich meebrengt?

Alvast bedankt!
 

Dirkinbrabant

  • #2
Hoi,

Terugbrengen van je aansluiting naar 3x25A is niets anders dan verwisselen van de hoofdzekeringen in de meterkast, daar hoeven geen muren en vloeren voor opengebroken te worden of zo. De hoofdzekeringen zitten in een kastje wat verzegeld is, dat verwisselen moet je door je netwerkbedrijf laten doen. Kost éénmalig iets van ca € 150 heb ik ergens gehoord, en scheelt idd ca € 50 per maand. Dat is het verschil in capaciteitstarief voor 3x25A (of minder) en 3x35A.

Dus als je die zwaardere aansluiting niet nodig hebt, snel gaan regelen! Bij je netwerkbedrijf kan je navragen hoe je dat moet aanvragen.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
Er hoeven in principe alleen drie zekeringen te worden vervangen in het verzegelde deel onder je elektriciteitsmeter. Geen ingrijpende werkzaamheden dus. Hier vind je de tarieven voor het 'verlichten' van je aansluiting.
 

Chathanky

  • #4
Als nieuwe bewoner vraag je sowieso een nieuwe aansluiting aan dus als je het wil verlichten van 3x35 naar 3x25 hoeven buiten de nieuwe aanvraag geen extra kosten in rekening gebracht te worden. Je betaalt immers al aansluitkosten voor je nieuwe woning.
Enig verschil is dat de monteur moet komen opdraven voor een andere set zekeringen.

Je moet wel vermelden dat je een aansluiting wil van 3x25 ampere. Doe je dat niet blijf je met de huidige aansluiting zitten en met de meerkosten. Verlichten van je aansluiting komt dan opnieuw voor eigen rekening.

Houd ze in de gaten. :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu