Orcon MVS-15R lagers vervangen?

Dekraan

  • #1
Goedemorgen allemaal,

Onze orcon mvs-15r motor maakt sinds dit weekend een flink lawaai. Het is een soort van woei-WOEI-woei-WOEI-woei-WOEI geluid. Ik heb de boel goed schoongemaakt maar het geluid komt echt uit de motor zelf. Nu kan ik voor 180 euro een nieuwe motorplaat kopen, de motor opsturen en laten reviseren voor ik denk in totaal 75 euro, maar is er nog een derde optie: zelf de lagers vervangen? Zal wellicht nog weer wat in kosten schelen.

Is dat te doen, qua techniek? En hoe bepaal ik dan welke lagers ik moet hebben?
 

Auto-Geen

  • #2
Met een beetje handigheid en hulp van diverse filmpjes is dat prima zelf te doen. Welke lagers er in zitten weet je pas zeker als je de oude er uit heb. Voor nieuwe, ga voor kwaliteit en niet voor de laagste prijs.
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Dekraan

  • #3
Klinkt als iets om te proberen! Dank :)
 

Dekraan

  • #4
@Auto-Geen heb je een alternatief voor een kukko internal extractor? Die zou ik nodig hebben om de bearings eruit te halen. Maar zie dat ik dan ook al 100 euro kwijt ben... :)
 

De Haan

Specialist Planten en Tuinen
  • #5
Ik vind iets dergelijks voor nog net geen €15
Ik heb gezocht op binnenlager uittrekker.
 

Dekraan

  • #6
Ha @De Haan, goede tip, voor een volgende keer... ik heb net een schroevendraaier gebruikt om ze eruit te tikken en dat ging prima (hoop ik). Vergeleken met de tutorials zat de boel bij die van ons behoorlijk vast. Nu even afwachten tot de lagers (608Z) er zijn en of dat het probleem was. Ding komt al uit 2015, volgens de datum erin, dus dat daar iets mee gebeurt, snap ik dan wel weer :)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Dekraan schreef:
Nu kan ik voor 180 euro een nieuwe motorplaat kopen, de motor opsturen en laten reviseren voor ik denk in totaal 75 euro, maar is er nog een derde optie: zelf de lagers vervangen?
Is het maar een half uurtje werk dan.
 

Dekraan

  • #8
@Wgb ik las ergens online dat het die bedrijven ongeveer 20 minuten kost. Snap ik wel, het uit elkaar halen kostte mij als first timer een kwartiertje. Straks die nieuwe lagers erin en dan ben ik wel met een halfuurtje klaar. Hopelijk met goed resultaat, maar anders is er ook niets verloren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu