Zolderdak isoleren - PIR platen zwelband Agnes platen

Ambidexterity

  • #21
@Chappie, er zijn natuurlijk veel aanbieders, maar kijk ook eens naar 2de keus, scheel je veel in geld. Ik heb van de week een paar mooie platen gekocht met een paar kleine deukjes en waar van een paar platen zonder groef.

@IJkenhout, klopt dat je sneller kieren krijgt bij harde iso platen, alleen is het ook hoe snel je de klus wil klaren. Als je goed uitmeet en met een handzaag rustig zaagt, dan valt het reuze mee. Ik ga niet zo snel,maar het zit redelijk strak. Daarnaast doe ik eerst de kieren, hoeken en naden dicht plakken met kimband en vloeibaar rubber. Alles lucht dicht, vervolgens de PIR strak er in en daarna alles afplakken met gewapende alutape. Kiert niks meer bij mij als dadelijk ik klaar ben.
 

Chappie

  • #22
@ambidexterity

Zo dacht ik dus ook. rondom de PIR platen iets van zwelband of kit, eventueel naden dicht tapen en je hebt de boel super dicht zitten.

je hebt ook kant en klare systemen waar je plastic profielen in de gording moet schroeven en dan moet je de platen alsnog op maat maken en er in drukken. Is het wel in één keer afgewerkt, maar als je ziet wat ze daar voor durven te vragen...

trouwens benieuwd naar een foto hoe het er uiteindelijk uit komt te zien.
 

Chappie

  • #23
Vandaag maar weer eens verder verdiept in de wereld van isolatie. Vandaag heb ik 5 bedrijven gebeld en mijn situatie voorgelegd. Van Isolatiediscounter tot isolatiespecialist.

over het maken van een luchtspouw

2 bedrijven: Ja, altijd doen
2 bedrijven: het kan zonder
1 bedrijf: het kan zonder, maar ik zou voor de zekerheid wel doen.

Het idee is dus doordat er in mijn situatie al een tempex laag zit sluit je hout aan beide zijde "waterdicht" op met isolatie en kan het vocht niet weg, gevolg het hout gaat rotten.

Andere argumenten zijn. Het is hout is droog, je sluit het op, en als het droog is, blijft het droog

ikzelf denk, als ergens vocht kan komen, dan kan het ook weer weg.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #24
Jouw situatie is zo uitgekauwd en het verbaast met steeds weer dat het niet mogelijk is om van al die vragen, antwoorden, tekeningen en foto's geen oplossing is te distilleren.
Tich keer belangrijker dan een luchtspouw is de dampremmende laag die zorgvuldig moet zijn aangebracht.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #25
Het was vroeger al zo en dat geldt nog steeds, hout nooit opsluiten tenzij er zekerheid is dat er nooit vocht bij kan komen, die garantie kan niemand geven, dus een luchtspouw met eventueel damp-open folie.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #26
Ja wanneer sluit je hout op. Hout heeft een Mu van 20/50 daar kan best wat warmte door. Met vocht bedoel je misschien water. Vocht is zo ongrijpbaar en wordt pas vervelend als er zoveel blijft hangen dat het water wordt.
 

Chappie

  • #27
Als toevoeging: 4 bedrijven adviseerde de pir platen af te dekken met dampremmende folie. 1 bedrijf stelde dat het ook zonder kon omdat pir aluminium aan de buitenkant heeft en als je het afpakt is het ook dampremmend.

En zo hoor je nog eens wat :)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #28
Je leest toch ook wel wat hier is geschreven? Zoek: zolder isoleren 2060 resultaten.
 

Chappie

  • #29
Absoluut, dat is het bijzondere aan dit onderwerp. Mensen raken er niet over uit gepraat.
 

Ambidexterity

  • #30
Ambidexterity,

Wat aan de late kant, maar hier even een fotootje.

 

Chappie

  • #31
Lijkt mij een prima oplossing, i.p.v. vloeibaar rubber wilde ik purlijm gebruiken.

Heb je daarna nog folie over gedaan?
 

Ambidexterity

  • #32
Nee, de PIR platen zijn al voorzien van twee kanten folie.
Bij Pur schuim ben ik niet zeker dat ik alles raakt, door de hoeken en naden dicht te smeren weet ik zeker dat het kier dicht is. Dde PIR platen zaag ik met een oude handzaag redelijk strak, maar toch krijg je iets wat kiertjes aan de zijkanten, dit schreef IJkenhout al eerder in dit topic. De kiertjes die ik hebt krijg je het slangetje van de hand pur schuim niet tussen. Ik heb pur schuim gekocht die voor een pistool is, daar kunnen ook dunne slangetjes op en heb je geen pistool nodig. Die slangetjes zijn dun en je kun er bijna mee schrijven. Hiermee vul ik de kleine kiertjes en ik heb tijdens het schoon snijden weinig afval. De hoeken plak ik vervolgens af met gewapende allutape. Dan zit het echt kier en lucht dicht.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu